Ο έλεγχος έγινε στοχευμένα πριν από μία εβδομάδα από την ΕΛΥΤ Θεσσαλονίκης και το Δ’ Τελωνείο Πειραιά

Στο σφράγισμα ενός ακόμη πρατηρίου καυσίμων λόγω νοθείας, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε την Τετάρτη κλιμάκιο του τελωνείου.

Ο έλεγχος έγινε στοχευμένα πριν από μία εβδομάδα από την ΕΛΥΤ Θεσσαλονίκης και το Δ’ Τελωνείο Πειραιά σε τρία πρατήρια της πόλης. Το Χημείο διαπίστωσε ότι το καύσιμο είναι νοθευμένο και οι αρχές προχώρησαν χθες σε σφράγισμα για δέκα ημέρες (έως τις 15 Ιουλίου 2022) ενός από τα τρία πρατήρια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έβαλε λουκέτο σε πρατήριο υγρών καυσίμων που δραστηριοποιείται στην οδό Πέτρου Ράλλη, στη Νίκαια. Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, το εν λόγω πρατήριο θα μείνει κλειστό μέχρι και τις 11 Ιουλίου, καθώς στους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε νοθεία στα καύσιμα.

Τα λουκέτα επιβάλλονται στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος της ΑΑΔΕ που αφορά στη σφράγιση των πρατηρίων, που κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα.

Βάσει της πρόσφατης απόφασης που υπέγραψε ο  διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Πιτσιλής, η ΑΑΔΕ, τηρώντας το πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δημοσιοποιεί στον ιστότοπό της (www.aade.gr) για ένα έτος τα στοιχεία των παραβατών, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

 

Πηγή: newmoney.gr