Από το 2019 στον Δήμο Κάτω Νευροκόπι διοργανώνονται αγώνες στίβου στα πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου.

Αύριο Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 η ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Νευροκοπίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων της εορτής του Αγίου Δημητρίου προκηρύσσει αγώνες στίβου κατηγορίας Κ14 και Κ12 με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 202Ι»

Με τη ολοκλήρωση της διοργάνωσης όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνα 400μ

Πρόγραμμα Εορτής Αγίου Δημητρίου στην Κοινότητα Κάτω Νευροκοπίου «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021»

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

14:30 – Αγώνες Στίβου με την συμμετοχή συλλόγων από Δράμα, Καβάλα και Σέρρες στο Στάδιο Κ. Νευροκοπίου

Η ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου προκηρύσσει αγώνες στίβου κατηγορίας Κ14 και Κ12 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εορτής του Αγίου Δημητρίου με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021»

Αγωνίσματα:

Κ14 ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

60 ΕΜΠ.-60 μ – 1.200μ-Μήκος-Ύψος-Σφαιροβολία-Μπαλάκι

Κ12 ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

50 μ – Μικτή σκυταλοδρομία 4Χ50 (Κορίτσι-Αγόρι-Κορίτσι-Αγόρι)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

17:30 – Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

07:00 π.μ. – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου

10:30 π.μ. – Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του μνημείου σφαγιασθέντων προκρίτων του Δήμου κατά το έτος 1903

-Ομιλία για τους μάρτυρες της ημέρας εκείνης από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ησαϊα Χατζηκωνσταντίνου

-Κατάθεση στεφάνων

 

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας, ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.