Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Δράμας, όπου συναντήθηκε με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και με τα Σωματεία των Γιατρών, Νοσηλευτών και των Εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με την ενημέρωση που είχαν τα στελέχη του Κόμματος επιβεβαιώθηκε η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και πάλι, ενώ βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας.

Μεταφέρθηκε η εκτίμηση του Κ.Κ.Ε. για τη διαχείριση της πανδημίας από κυβερνητική πλευρά, τόσο σε σχέση με τους εμβολιασμούς όσο και από την πλευρά της μη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Επισημάνθηκε η αντίθεσή μας στις επιλογές-«λύσεις», που οδήγησαν στη σύμπτυξη κλινικών, Ορθοπεδική – ΩΡΛ –Ουρολογική, με τη Χειρουργική του Νοσοκομείου καθώς και η μετακίνηση νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού από τα Κ.Υ. της περιοχής, γεγονός που περιορίζει τη λειτουργία τους μόνο στις πρωινές ώρες και παύει τη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της υγείας και την περίθαλψη του λαού της περιοχής.

Οι ελλείψεις κάνουν την κατάσταση πολύ ανησυχητική, ενώ παράλληλα εξουθενώνουν το υπάρχον προσωπικό.

Έχουμε, όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξει και μέσα από τη Βουλή και με τη συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες, στο πλάι των υγειονομικών, που δίνουν συνεχώς μάχη με αυτοθυσία, την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με τις αναγκαίες προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού, βοηθητικού προσωπικού. Την ανάγκη επίταξης, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Παράλληλα αναφέρθηκε η ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα, δηλαδή στους μεγάλους συγκεντρωμένους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε άλλους χώρους όπου συνωστίζεται ο λαός και να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η ενημέρωση του λαού, με πιο συγκεκριμένες δράσεις απ’ ό,τι έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον συνολικό, τον γενικό εμβολιασμό με όσα λένε επίσημα οι επιστήμονες, χωρίς τη μεθόδευση διαίρεσης των εργαζόμενων σε εμβολιασμένους και μη, για να μη θρηνήσουμε πάλι πάρα πολλά θύματα το επόμενο διάστημα.

Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης του αγώνα για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων μέτρων, που θα προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των του λαού.