Τρεις μεγάλες παραγωγές θα προβάλει η Cosmote TV στο Cosmote History, μέχρι τέλος του έτους, που έχουν σχέση με την τοπική ιστορία.

Οι τηλεοπτικές παραγωγές έχουν να κάνουν με την καταγραφή και προβολή της Ιστορίας του τόπου μας και γενικά της Ελλάδας.

Γεγονός που συμβάλει στην προώθηση της Ιστορικής μνήμης ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές αλλά και γνωριμία με τις άγνωστες ιστορίες που δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.

Επίσης η προβολή αυτών των ιστορικών έργων έχει και άλλα οφέλη όπως: την συμμετοχή φορέων, ατόμων και συλλογικοτήτων στην δημιουργία αξιομνημόνευτου έργου και φυσικά προσδίδει κύρος και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος (και ειδικά του θεματικού τουρισμού) της περιφέρειας.

Τα έργα αυτά είναι:

Στα Φτερά του Α Παγκοσμίου Πολέμου, Β’ κύκλος

Οι άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου στους ουρανούς της ΑΜΘ και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Α’ κύκλου, ο Β’ κύκλος (5 επεισόδια) προβάλλεται στο αφιέρωμα του μήνα Νοεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 21:00

Ο Β’ κύκλος επεκτάθηκε γεωγραφικά στις αεροπορικές επιχειρήσεις, και ασχολήθηκε με το μέτωπο της Θεσσαλονίκης και το Βαλκανικό μέτωπο, που ουσιαστικά η έκβαση των επιχειρήσεων σε αυτά, σηματοδότησαν τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου.

Ιστορία με Χρώμα

Σειρά 36 μίνι ντοκιμαντέρ (info fillers) διάρκειας 3 λεπτών.

Τις περισσότερες φορές που βλέπουμε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία εποχής ξεχνάμε ότι αυτή τραβήχτηκε σε ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

Κι όμως, αν καταφέρναμε να δούμε αυτή την φωτογραφία με χρώμα θα αντλούσαμε ακόμη περισσότερη πληροφορία.

Επιλέχθηκαν φωτογραφίες εποχής του 2ου αιώνα που είτε αφορούν ιστορικά γεγονότα είτε όχι (μπορεί να είναι φωτογραφίες της καθημερινής, κοινωνικής – αγροτικής ζωής) οι οποίες με ειδικές τεχνικές αποκαταστάθηκαν, επιχρωματίστηκαν, και ζωντάνεψαν στηνμικρή οθόνη.

Στόχος της σειράς είναι να δούμε τον έγχρωμο κόσμο της εποχής που εμείς βλέπουμε ασπρόμαυρο αλλά και να μάθουμε μικρές λεπτομέρειες της ιστορίας που διηγούνται οι φωτογραφίες.

Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης (οι πρωτεργάτες της επανάστασης)

Μια μεγάλη συμπαραγωγή Cosmote TV – Mega με δραματοποιημενες σκηνές της ζωής των αδελφών Υψηλάντη που παρουσιάζει την ζωή και το έργο τους σε σχέση με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

4 επεισόδια που προβάλλονται κάθε Παρασκευή του μήνα Νοεμβρίου στις 21:00

Ποιά είναι όμως η σχέση των παραγωγών αυτών με την περιοχή της ΑΜΘ, (εκτός βέβαια του ιστορικού περιεχομένου);

Πίσω από αυτές τις παραγωγές βρίσκεται η Καβαλιώτικη εταιρία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου Gullwing που επιμένει να δραστηριοποιείταιστην περιφέρεια συνεργαζόμενη με μεγάλα κανάλια, αφού προσφέρει ποιοτικό έργο κατάλληλο για τα υψηλά στάνταρντς των καναλιών.