Μια σεμνή και απλή χριστουγεννιάτικη εορτή παρουσίασαν τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας, το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα της εορτής ξεκίνησε με την παιδική χορωδία που τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια παίχτηκαν δύο θεατρικά, που μετέδιδαν το πνεύμα της εορτής των Χριστουγέννων. Το πρώτο διαδραματιζόταν στην εποχή μας τονίζοντας ότι τα ομορφότερα Χριστούγεννα τα ζούμε όταν βασιλεύει στην καρδιά μας η συγχωρητικότητα και η αγάπη. Το δεύτερο μας γύριζε στην εποχή της κατοχής του 1941 και μας υπενθύμιζε ότι ο άνθρωπος που βιώνει το μυστήριο της κενώσεως του Θεού και μοιράζεται τα αγαθά του με τους ανθρώπους που βρίσκονται στον πόνο, στην αρρώστια και στη μιζέρια είναι πραγματικά ελεύθερος και ποτέ μόνος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος σχολίασε τα μηνύματα των θεατρικών, την αγάπη, την συγχωρητικότητα και την δοτικότητα και τόνισε ότι αυτά είναι και τα γνωρίσματα των πιστών ανθρώπων.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μουσικό Σχολείο Δράμας και παρακολούθησε μουσική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τελειώνοντας η εκδήλωση απηύθηνε στους παρευρισκομένους επίκαιρους πατρικούς λόγους.