ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Επιστολή προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ., το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας και τους Βουλευτής Ν. Δράμας κ.κ. Χρήστο Καραγιαννίδη (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και Δημήτρη Κυριαζίδη (Ν.Δ.) και κ. Χαρά Κεφαλίδου (Δημοκρατική Συμπαράταξη», με θέμα «Ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων στο Νομό Δράμας», απέστειλε το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Με τον Ν. 2721/1999 Αρθ. 48 συστάθηκε η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, τη φρούρηση των νοσηλευόμενων καταδίκων και υποδίκων και τη συνοδεία αυτών προς ανάκριση, εμφάνιση στο Δικαστήριο, ιατρική εξέταση κ.α. Παρά τον παραπάνω νόμο όμως, παρατάθηκε σύμφωνα με τον Ν. 4509/2017 ως το τέλος του 2019, η παροχή των παραπάνω υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης σύμφωνα με το ΦΕΚ 198/Α/21-12-2017 και το Π.Δ. 153/2017, ιδρύεται το Κατάστημα Κράτησης Δράμας στην περιοχή του Δήμου Παρανεστίου Δράμας και ειδικότερα στην Τοπική Κοινότητα του Νικηφόρου Δράμας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό της, είναι επιφορτισμένη να καλύπτει τις υπηρεσιακές για το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (κλειστού τύπου) στο Παρανέστι Δράμας, για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων (ανοιχτού τύπου) στη βιομηχανική περιοχή της Δράμας, για τον έλεγχο διαβατηρίων της Εξοχής καθώς και για την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής εγκληματικότητας στο Νομό Δράμας. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος οι Συνάδελφοί μας να αδυνατούν να ανταποκριθούν επαρκώς και με ασφάλεια και στα νέα τους καθήκοντα, που θα αφορούν την εξωτερική φρούρηση και τις μεταγωγές των υποδίκων και καταδίκων του νεοϊδρυθέντος Καταστήματος Κράτησης στο Νικηφόρο Δράμας.

Λόγω των παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο, για την εύρυθμη λειτουργία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού μας, για την πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας στην περιοχή μας και για την ασφαλή μεταγωγή των κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης του Νικηφόρου Δράμας, την άμεση ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων στο Νομό Δράμας, η οποία θα στελεχωθεί από αστυνομικούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοϊδρυθείσες αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Δράμας να συνεχίσει απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Πιτσίκογλου Απόστολος

Ο Γενικός Γραμματέας

Ζλάτος Βασίλειος