Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας για ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας της Καλλιφύτου σε πλατεία “Γιώργου Καραϊβάζ” κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Προοπτική για τη Δράμα” κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του σώματος κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης ενημέρωσε το σώμα πως η πλατεία της Καλλιφύτου έχει ήδη όνομα και ονομάζεται “Άγιος Παντελεήμων” και εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο μπει σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί η η διαδικασία της μετονομασίας, η οποία είναι πιο σύνθετη.

Επιπλέον, ο κ. Χαραλαμπίδης έκανε γνωστό πως το Τοπικό Συμβούλιο της Καλλιφύτου δεν συμφωνεί με την απόδοση του ονόματος του εκλιπόντος Γιώργου Καραϊβάζ στην κεντρική πλατεία του χωριού καταγωγής του, καθώς αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαραλαμπίδης σημείωσε πως η θέση της οικογένειας, η οποία εκφράστηκε μέσω της αδελφής του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, είναι να μην γίνει κάποιου είδους ονοματοδοσία, καθώς ο  αείμνηστος Γιώργος Καραϊβάζ ήταν σεμνός σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και αυτή η σεμνότητά του θα πρέπει να διατηρηθεί και μετά το θάνατό του.