Μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες ηθοποιούς στο Φεστιβάλ της Κηφισιάς στην Αθήνα.

Η πολυτάλαντη ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη έγινε ευρύτατα γνωστή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις θεατρικές και μουσικές της παραστάσεις. Κυρίως όμως βρέθηκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων με τις τηλεοπτικές σειρές, στις οποίες πρωταγωνίστησε, όπως οι σειρές του MEGA «Απών» της Μιρέλας Παπαοικονόμου και «Ψίθυροι καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη. Το σήριαλ αυτό κρίθηκε πανευρωπαϊκά το πιο επιτυχημένο δραματικό σήριαλ του 20ου αιώνα. Η Μελίνα εντυπωσίασε ερμηνεύοντας την χαρακτηριστική τσιγγάνα μάνα. Και ακόμα «Της αγάπης μαχαιριά», μεγάλη επιτυχία του ΑΝΤ1, που επαναλαμβάνεται στο ANT1 + με υψηλή πάντα τηλεθέαση. Σε αυτό η Μελίνα Μποτέλλη ερμηνεύει την αρχετυπική μάνα και γυναίκα της Κρήτης.

Τώρα παρουσιάζει στην Κηφισιά της Αθήνας τον εμβληματικό θεατρικό-μουσικό μονόλογο «Δυο γυμνά άσπρα χέρια», που έγραψε και σκηνοθέτησε η ίδια.

Τον Ιούνιο 2018 η Μελίνα Μποτέλλη γιόρτασε 40 χρόνια στο Θέατρο. 40 χρόνια από το μοναδικό άριστα της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και έγραψε για τον εαυτό της ένα μονόλογο. Εδώ και τέσσερα χρόνια κυριολεκτικά συγκλονίζει το σύνολο του κοινού, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο και ενδιαφέροντα σε όλη την Ελλάδα.

Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» είναι ένας ύμνος στη Μητρότητα και την τέχνη της Μουσικής. Τέχνης χωρίς σύνορα. Μας οδηγεί σε έναν άγνωστο κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της Μουσικής, σε συνδυασμό με το πανανθρώπινο θέμα Γυναίκα-Μητέρα. Μονόλογος αφιερωμένος στους δασκάλους της όλων των Τεχνών. Κυρίως όμως στους Ηθοποιούς-Δασκάλους, θεμέλιο του Εθνικού μας Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου του ΕΙΡ και Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας. Του ραδιοφώνου, που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει, να δημιουργεί εικόνες και πρόσωπα.

Ένας ύμνος λοιπόν στη Μητρότητα, την Τέχνη και τη Φαντασία, που από τον Ιούνιο του 2018 αγγίζει τις ψυχές των θεατών σε όλη την Ελλάδα.