ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

  • «Νιώθω δικαιωμένος με τη δήλωση του Πρωθυπουργού και πιστεύω πως είναι η καλύτερη απάντηση για όσα κατηγορηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα»

 

Τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ελλάδα του Υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κ. Bujar Osmani, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2020, σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην Βουλευτής του Νομού Δράμας και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραγιαννίδης χρησιμοποίησε στο σχολιασμό του μέρος της επίσημης ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών». Παράλληλα, ιδιαίτερα σχολιάστηκε και ένα σημείο από όσα ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, απευθυνόμενος προς τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία: «Αυτό που είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η σαφήνεια για το τί έχει συμβεί στην αρχαιότητα. Οι συμπατριώτες σας – και το έχετε αποδεχθεί – δεν ήταν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν ήταν παρόντες στο Γρανικό ποταμό, στην Ισσό, στα Γαυγάμηλα».

Αναλυτικά ο πρώην Βουλευτής του Νομού Δράμας κ. Καραγιαννίδης ανέφερε τα εξής:

«“Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Τη δήλωση αυτή την αφιερώνω,

1) σε όσους/ες με/μας απείλησαν, ήρθαν στα σπίτια μας απειλώντας και καθυβρίζοντας τους δικούς μας ανθρώπους

2) σε όσους/ες μας χαρακτήρισαν προδότες,

3) σε όσους/ες έχτισαν πολιτική καριέρα και εκλέχθηκαν πουλώντας εθνικισμό και πατριδολαγνεία.

4) σε όσους/ες ψήφισαν Ν.Δ. για να ακυρώσει/σκίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έστησε ο εξαιρετικά αμοραλιστής Κυριάκος Μητσοτάκης για να κερδίσει τις εκλογές ξεσκεπάζεται πλέον από τις δικές του δηλώσεις. Ο αρχηγός της Ν.Δ. που επέλεξε να διχάσει μία χώρα για να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα θέμα που ταλάνιζε την Ελλάδα δεκαετίες τώρα θεωρεί πως όλα έχουν ξεχαστεί. Η μετέπειτα πολιτική πρακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει πως όλα όσα ειπώθηκαν και όλα όσα έγιναν από τον ίδιο και τη Ν.Δ. είχαν έναν και μοναδικό σκοπό, το πολιτικό όφελος από μία υπόθεση που και οι ίδιοι γνώριζαν ότι έχει την θετικότερη εξέλιξη και για τις δύο χώρες.

Σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα όλοι αυτοί που επένδυσαν στην πατριδοκαπηλεία για να κερδίσουν τις εκλογές θα επιχειρήσουν να επικρατήσει μαζική αμνησία για να ξεχαστεί τι είπαν και πόσο κορόιδεψαν τους πολίτες αυτής της χώρας.

Θα είμαι εδώ και θα είμαστε εδώ για να τους θυμίζουμε την πολιτική απάτη που διέπραξαν. Προσωπικά νιώθω δικαιωμένος με τη δήλωση του Πρωθυπουργού και πιστεύω πως είναι η καλύτερη απάντηση για όσα κατηγορηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος θα περιμένω και την τυπική συγγνώμη από τους Βουλευτές της Ν.Δ. όταν και οι 158 θα υπερψηφίσουν τις 3 συμφωνίες συνεργασίας (επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και την εναέρια αστυνόμευση του FIR της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία) με την Βόρεια Μακεδονία που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης».