Ο AΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΛΑΒΕ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ», Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ

 

 

Με ένα μεγάλο πάρτι δόθηκε και επίσημα το έναυσμα για τη φετινή, παραμυθένια Ονειρούπολη! Η τελετή έναρξης της πρώτης και μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου, δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν από τους χιλιάδες επισκέπτες … Γιατί τα είχε όλα! Έντονο χορό, δυνατό τραγούδι, ατέλειωτο παιχνίδι, σκανταλιάρικα ξωτικά, πολύχρωμα φώτα και μεγάλα μπαλόνια, γυαλιστερά λαμπιόνια και λαχταριστά ζαχαρωτά, αλλά και μηνύματα αγάπης, γιατί εδώ και 15 χρόνια η Ονειρούπολη έχει έντονο και το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο αγαπημένος ήρωας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Άη Βασίλης, ο οποίος έλαβε με επισημότητα το «κλειδί της Ονειρούπολης» και έστειλε το μήνυμα «όλοι σας στις γιορτές να νιώθετε Άη Βασίληδες»!

Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο, έπρεπε να συμβούν πολλά απρόοπτα, καθώς τα ξωτικά έλαβαν ρόλο «Δημάρχου» και «Νομάρχη», ενώ όταν κλήθηκε στη σκηνή ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, εμφανίστηκε ο… Γιάννης Σερβετάς! Ο ιδιαίτερα δημοφιλής παρουσιαστής, αλλά και συγγραφέας, ήταν παρών και στην 1η Ονειρούπολη, το 2004, και είχε την ευκαιρία να θυμηθεί περιστατικά από εκείνη την εποχή. Φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει και τα παράπονά του, όχι στον Δήμαρχο, αλλά στον… Άη Βασίλη, για όλα εκείνα τα αυτοκινητάκια που του ζήτησε μικρός και δεν τα πήρε ποτέ! Ο Γιάννης Σερβετάς αναφέρθηκε στις κοινωνικές δράσεις της Ονειρούπολης, «Το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» και την «Ανακύκλωση Παιχνιδιών», στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα συμμετοχής σε αυτές. Πάντως δεν κατάφερε να… δαγκώσει όλους τους κουραμπιέδες, μιας και σχετικός είναι ο τίτλος του παιδικού του βιβλίου («Ο δαγκωμένος κουραμπιές»), όμως κατάφερε να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της φετινής τελετής έναρξης!

Τελικά, ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, Γιώργος Ψαρράς κατάφεραν να φτάσουν στην κεντρική σκηνή. Και οι δύο αφού ευχήθηκαν καλές γιορτές σε όλους και μίλησαν για τη φετινή πιο λαμπερή και πιο φωτεινή Ονειρούπολη, στάθηκαν στην καθοριστική συμμετοχή εκατοντάδων δραμινών εθελοντών στην εκδήλωση, χάρη στους οποίους η Δράμα προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες της παραμυθένιες στιγμές και αποτελεί τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό! Εξάλλου, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της φετινής γιορτής, δεν έλειψαν και οι ιδιαίτερες αναφορές στο παρελθόν, ενώ προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με την εξέλιξη της Ονειρούπολης στο διάβα των χρόνων. Με το «κόκκινη κλωστή δεμένη…» δόθηκε το σύνθημα για τα πιο γλυκά φετινά Χριστούγεννα στη Δράμα, την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, ενώ πολύχρωμα βεγγαλικά φώτιζαν τη σκηνή και δεκάδες μπαλόνια έπεφταν από ψηλά!

Φυσικά μια τόσο λαμπερή τελετή έναρξης δεν θα μπορούσε να μην έχει και ένα μεγάλο τραγουδιστή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα… Ο Κώστας Μαρτάκης ξεσήκωσε το κοινό, ερμηνεύοντας τις επιτυχίες του και ο χορός και το τραγούδι από χιλιάδες κόσμου κράτησαν μέχρι αργά! Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα ευτυχής που ξαναήρθε στην ονειρεμένη Ονειρούπολη, καθώς και αυτός, όπως και ο Γιάννης Σερβετάς, ήταν παρών στα αρχικά βήματα της διοργάνωσης. Ο Κώστας Μαρτάκης ερμήνευσε και το δικό του χριστουγεννιάτικο τραγούδι, που ο κόσμος το αγκάλιασε και το αγάπησε, ενώ ανέπτυξε και μια ιδιαίτερα ζεστή σχέση με το πολυπληθές κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει στην παραμυθένια Ονειρούπολη!

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα είναι στη Δράμα και στην Ονειρούπολη κάθε ημέρα είναι διαφορετική! Με μια απλή επίσκεψη μπορεί ο καθένας να γίνει πρωταγωνιστής στο αυθεντικότερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι!