ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα, πρόσθετα εμπόδια και φίλτρα, αυστηροποιώντας τη διαδικασία χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, στηλίτευσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, ο κ. Ξανθόπουλος αφού υπενθύμισε ότι Έλληνες είναι όσοι μετέρχονται της ημετέρας παιδείας, κατήγγειλε τις ακραίες, αποκρουστικές φωνές που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης.

Όπως υπογράμμισε, η απόδοση ιθαγένειας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «αναγκαία κακό», αλλά ως απονομή δικαιώματος σε ανθρώπους, πολίτες άλλων χωρών ενδεχομένως, που επιθυμούν να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα πρόσθετα «εμπόδια» που το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης θέτει σε όσους επιθυμούν να πολιτογραφηθούν Έλληνες, όπως το υψηλό παράβολο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ακόμη και για τους ομογενείς, το απαγορευτικό όριο εισοδήματος που απαιτείται και δυσκολεύει την ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στην οικονομική και κοινωνική ζωή καθώς και η απουσία προβλέψεων για εξετάσεις ατόμων με αναπηρία.