ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • «Πλήττει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. και ευνοεί τους καναλάρχες»

 

«Η εποχή της πανδημίας ανέδειξε με έντονο τρόπο τα χαρακτηριστικά του δημόσιου αγαθού και του δημόσιου χώρου. Η Κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ. Επέλεξε να μην στρατευθεί στην επιλογή να θεωρείται το εμβόλιο δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Σήμερα αποφασίζει να μην περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ενημέρωσης».

Αυτά τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Βουλή, για το νομοσχέδιο που αφορά τα Μ.Μ.Ε. Επικαλούμενος και άλλες απόψεις που ακούστηκαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και αναφερόμενος ειδικότερα στα περιφερειακά Μέσα, ο Βουλευτής έκανε λόγο για αρρύθμιστο τοπίο, για ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη πολιτική που παραδίδει βορά τα μικρά στα μεγάλα Μ.Μ.Ε. Αναφέρθηκε επίσης και στις θέσεις του Πρόεδρου του ΣΗΠΕ, ο οποίος ζήτησε μητρώο με εφημερίδες αλλά με ελάχιστο όριο εργαζόμενων.

«Η απέχθεια σας για ρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα, προδίδουν την αντίληψή σας για το δημόσιο χώρο. Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό όπως και η δημόσια συχνότητα που έχει παραχωρηθεί στα κανάλια», σημείωσε.

«Με τον νόμο Παππά, που συγκεντρώνει ακόμη τη μήνι των καναλαρχών, είχε τεθεί ελάχιστο όριο εργαζομένων για να λάβει ένα τηλεοπτικό κανάλι άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Εσείς μειώνετε τις θέσεις εργασίας. Σήμερα οι ίδιοι δημοσιογράφοι που τότε ήταν απέναντι, υπερασπίζονται το νόμο Παππά, τον θεωρούν ασπίδα προστασίας της εργασίας τους», συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Η στάση σας αυτή δείχνει την στόχευσή σας να μην αφήσετε κανένα εργαζόμενο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καταστρατηγείτε το δικαίωμα εργαζόμενου για σταθερή δουλειά. Χαρακτηριστική είναι η απέχθεια σας απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα. Ενισχύετε την αυθαιρεσία των εργοδοτών. Μειώσατε την καταβολή των οφειλόμενων δόσεων των καναλιών. Προσεγγίζετε τα θέματα αυτά με τη λογική λίστας Πέτσα. Δείχνετε την ίδια απαξία και προς τα κοινωνικά δικαιώματα και στη δημόσια κριτική», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.