«Η προοδευτική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το κράτος δικαίου»

 

Για πολιτικές που οδηγούν στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου και αποτελούν ούριο άνεμο στα πανιά της αντιπολιτικής και ακροδεξιάς αντίληψης, εγκάλεσε την Κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Γ. Στρατάκη.

«Το άρθρο στο νομοσχέδιο Βορίδη που απειλούσε με διώξεις μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για παραβίαση του απορρήτου και ήταν καμπάνα κατά του κ. Ράμμου, Προέδρου της ΑΔΑΕ και του κ. Μενουδάκου, Προέδρου της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, επειδή τήρησαν το Σύνταγμα και τον νόμο και αρνήθηκαν να κάνουν τα χατίρια της Κυβέρνησης, καθώς και εκείνο που αλλάζει τη σύνθεση του Αρείου Πάγου που θα αποφασίσει για το κόμμα Κασιδιάρη, είναι μια ακόμη απόδειξη του πως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των θεσμών η Κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος. «Και αρχίζει μια συζήτηση για το αν υπάρχει παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική, ενόψει τη συγκεκριμένης υπόθεσης. Μια συζήτηση που ουσιαστικά υπονομεύει το κύρος των θεσμών και αποτελεί ούριο άνεμο στα πανιά της αντιπολιτικής και της ακροδεξιάς αντίληψης ότι όλοι ίδιοι είναι», συμπλήρωσε.

«Η συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκο εφόσον ήταν θεσμική έπρεπε να γίνει στο φυσικό της χώρο, στον Άρειο Πάγο. Θυμηθείτε τι ακούσαμε για την επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να πληροφορηθεί για την εξέλιξη μιας υπόθεσης που θεωρήθηκε casus belli. Και τώρα μας λένε ότι ήταν θεσμική συνάντηση εκτός δικαστηρίου. Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι ήταν παλιοί συμφοιτητές και συναντήθηκαν για να πουν τα δικά τους. Ειδικά αν υπήρξε και δεύτερη συνάντηση θεωρώ ότι είναι μέρος μιας οργανωμένης πίεσης. Η λειτουργία των θεσμών για τη Ν.Δ. είναι εμπόδιο σε όσα επιδιώκει. Γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για προοδευτική κυβέρνηση που μαζί με τη χώρα και τη κοινωνία, θα ανατάξει και το κύρος και τη λειτουργία των θεσμών. Γιατί το κράτος δικαίου ξεπερνά τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο ασκούνται αυτές οι αντιπαραθέσεις», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Ν. Παππά ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν μετά τις μηνύσεις καταδικαστεί η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα στην κατάθεση της οποίας στηρίζεται μέρος του σκεπτικού, επεσήμανε ότι εφόσον αποδειχθεί ψευδής η κατάθεσή της, θα δημιουργηθεί θέμα με την εσωτερική συνοχή και λογική της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου. «Και οι κρίνοντες κρίνονται» συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι στη Δράμα, «δίνουμε τη μάχη για τις ιδέες μας και για την κοινωνία. Έχει κοπάσει η θύελλα για το Μακεδονικό. Ο κόσμος ακούει, υπάρχει οργή και θυμός από τους πολίτες. Παρεμβαίνουμε με δράσεις και προτάσεις και αισιοδοξούμε για βελτίωση των ποσοστών μας στη Δράμα ώστε να συνεισφέρουμε στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ελπίζουμε να επικυρωθεί στις 22 Μαΐου. Καλό Πάσχα καλό αγώνα», κατέληξε.