Την εντύπωσή που προκαλεί το γεγονός ότι στοιχεία που δημοσιεύονται εδώ και βδομάδες στο Τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, φέρονται σύμφωνα με δημοσιεύματα, να μην έχουν υποπέσει στην αντίληψη της αρμόδιας εισαγγελέως που διεξάγει την σχετική έρευνα, εκφράζει με δήλωσή του προς την ιστοσελίδα Documento, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος

Όπως τονίζει «η ταχύτητα της έρευνας είναι μια παράμετρος, η αξιοπιστία των στοιχείων η δεύτερη και τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ» ενώ επαναλαμβάνει ότι οι εισαγγελικές αρχές αφού πληροφορηθούν τα άτομα που φέρονται παρακολουθούμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στους παρόχους αντί της εμπλεκόμενης ΕΥΠ.

Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Documento:

«Η έρευνα για το θέμα των παρακολουθήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των Εισαγγελικών Αρχών. Προκαλεί όμως εντύπωση ότι στοιχεία που δημοσιεύονται εδώ κι εβδομάδες στον Τύπο δεν υπέπεσαν στην αντίληψή της αρμόδιας Εισαγγελέως, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Και τα στοιχεία αυτά καταφανώς έχουν σημασία για τη διεξαγόμενη έρευνα. Έχω ήδη δηλώσει ότι αντί της αναζήτησης στοιχείων από την εμπλεκόμενη ΕΥΠ, η έρευνα θα έπρεπε να κατευθυνθεί στους παρόχους. Ειδικά σήμερα και αφού η εισαγγελική Αρχή πληροφορηθεί τα στοιχεία των ατόμων, που φέρονται παρακολουθούμενοι, καλό θα είναι να αποτανθεί στους παρόχους. Η ταχύτητα της έρευνας είναι η μια παράμετρος, η αξιοπιστία των στοιχείων η δεύτερη και τα περιθώρια ήδη έχουν στενέψει πολύ».