Πότε είναι η επόμενη πληρωμή του market pass και ο αστερίσκος για παράταση του επιδόματος για μέχρι τέλος του χρόνου.

Το Market Pass για τους μήνες Αύγουστο – Οκτώβριο έχει πληρωθεί σε εκατομμύρια δικαιούχους και τώρα τα βλέμματα στην επόμενη πληρωμή η οποία θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στο vouchers.gov.gr «Όσες αυτεπάγγελτα υποβληθείσες αιτήσεις ήδη δικαιούχων παραμείνουν σε κατάσταση «ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ» μετά την παρέλευση της 25ης Σεπτεμβρίου 2023, θα πρέπει να υποβληθούν οριστικά από τον δικαιούχο το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023, ώστε να προωθηθούν για πληρωμή έως τις 5 Νοεμβρίου 2023».

Η άυλη ψηφιακή κάρτα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 καθώς μετά απενεργοποιείται.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Θεσσαλία και τον Έβρο θα συνεχιστεί η καταβολή του Μarket Pass μέχρι το τέλος του έτους και μάλιστα το ποσό θα είναι διπλάσιο. Επιλέξιμα είναι τα νοικοκυριά που το λαμβάνουν και σήμερα με βάση τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια σε ολόκληρη τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και Έβρου, καθώς και στις περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Ωφελούμενοι είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών στον ALPHA, σκέφτεται μία έξτρα στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών στο τέλος του χρόνου.

“Δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού αυτοί οι συμπολίτες μας που δεν έχουν απόθεμα ή καμία άλλη δυνατότητα στήριξης να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του προϋπολογισμού, για να δούμε ένα μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω για να τους βοηθήσουμε…”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Αν και είναι πολύ νωρίς, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να δουν το τελικό πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου, είναι πιθανό η έξτρα βοήθεια να έχει την μορφή είτε μιας επιταγής ακρίβειας για τους μη έχοντες, είτε μίας οριζόντιας επέκτασης του market pass με μία διπλή πληρωμή γύρω στα Χριστούγεννα.

Σε γενικές γραμμές πάντως, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας προ ημερών, η κυβέρνηση φεύγει από την λογική των πρόσκαιρων επιδομάτων τύπου market pass και ανακοινώνει μόνιμες φοροελαφρύνσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr