Παρουσία της πρώτης γυναίκας που αγωνίστηκε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με την ομάδα προσφύγων, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή επισκέφθηκε τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Καβάλα, Σέρρες και Δράμα.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησε εκπαιδευτικού χαρακτήρα επισκέψεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Καβάλα, τις Σέρρες και την Δράμα για την παρουσίαση του Παραολυμπιακού Αθλητισμού στις 17 και 18 Νοεμβρίου. Στις παρουσιάσεις συμμετείχε και η αθλήτρια Αλία Ίσα, Σύρια πρόσφυγας, που ήταν η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με την ομάδα προσφύγων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος RePower (Refugee Power) μαζί με την οργάνωση εταίρο του προγράμματος Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών (Equal Society). Το πρόγραμμα Repower πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Acrtive Citizens Fυnd των EEA Grants υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Solidarity Now.

Στελέχη της Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Equal Society συνοδευόμενα από πρόσφυγες και Έλληνες αθλητές με αναπηρία ενημέρωσαν πρόσφυγες με και χωρίς αναπηρία για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και το σημαντικό ρολό που μπορούν να παίξουν στην ζωή τους σαν ευκαιρία ενδυνάμωσης και ένταξη τους στις τοπικές κοινωνίες.

Τις παρουσιάσεις στα κέντρα φιλοξενίας παρακολούθησαν περίπου 300 πρόσφυγες. Η Ελληνική Παρολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δείχνει ενεργά το ενδιαφέρον της για την ένταξη προσφυγών με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία συμμετέχοντας από το 2016 σε προγράμματα που υποστηρίζουν την ένταξη προσφύγων με αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, ευχαριστεί τους διευθυντές των κέντρων φιλοξενίας στις Σέρρες, Δήμητρα Παναγιωτάκη, στην Καβαλά Δημήτριο Ρέμο και στη Δράμα Δημήτριο Τουτουμτζόγλου για την συνεργασία τους και τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Τέλος, ευχαριστεί το αθλητικό σωματείο Πανσερραϊκός ΑΜΕΑ για την συμμετοχή του στην επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας Σερρών και την πρόσκληση που απηύθυνε στους προσφυγές με αναπηρία του κέντρου να συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Πανσερραϊκού.