Εδώ και λίγες ημέρες η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δράμας, εκλεγμένη με την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», κα Χαρούλα Χατζηιωάννου βρίσκεται στην πόλη Ισάκτσεα της Ρουμανίας, κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία, με σκοπό να παράσχει βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που φεύγουν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου και της ρωσικής εισβολής και χρησιμοποιούν τη διαδρομή μέσω Μολδαβίας.

Μαζί με την κα Χατζηιωάννου έχουν ταξιδέψει από τη Δράμα για τη Ρουμανία, ο πατέρας της κ. Τάκης Χατζηιωάννου, καθώς και η κα Ρούλα Γιάκη. Έχοντας μεταφέρει εφόδια από τη Δράμα, η εθελοντική ομάδα συμμετέχει στην υποδοχή και τροφοδοσία προσφύγων από την Ουκρανία, παρέχοντας τους είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα φροντίζουν και για την ετοιμασία φαγητού το οποίο παρέχεται στους πρόσφυγες. Επίσης, η κα Χατζηιωάννου, η οποία αναπτύσσει έντονη φιλοζωική δράση στη Δράμα, ασχολείται με τη φροντίδα δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, τα οποία φτάνουν και αυτά στην πόλη Ισάκτσεα της Ρουμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονται και άλλοι εθελοντές από την Ελλάδα, όπως η ομάδα του «The Love Van», στην οποία έχουν ενταχθεί οι εθελοντές από τη Δράμα.