Η Δραμινή ηθοποιός Αντριάνα Ανδρέοβιτς θα εμφανιστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 20, 21 και 22 Αυγούστου, στην παράσταση “Προμηθέας Δεσμώτης”, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη.

Η κ. Ανδρέοβιτς θα είναι μέλος του 9μελούς χορού της παράστασης. Η Δραμινή ηθοποιός έχει εμφανιστεί στην Επίδαυρο και στην παράσταση “Οιδίπους επί Κολωνώ” σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, το 2017. Κατά τη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής σαιζόν συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές Έξαψη (MEGA), Ζακέτα να πάρεις (ΕΡΤ) και Έρωτας με διαφορά (STAR).

“Προμηθέας Δεσμώτης”

Ο “Προμηθέας Δεσμώτης” είναι παραγωγή του Θεάτρου Πορεία του Δημήτρη Τάρλοου, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.  Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Πρόκειται για την πρώτη κάθοδο του Θεάτρου Πορεία στο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Στη δεύτερη εμφάνισή του στην Επίδαυρο, ο Άρης Μπινιάρης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, με όχημα τoν Προμηθέα Δεσμώτη. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου με το σώμα και τη φωνή. Mέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται έτσι τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. «Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον», όπως λέει ο ίδιος. Στον ρόλο του Προμηθέα, διαχρονικού συμβόλου αντίστασης απέναντι στην εξουσία, ο Γιάννης Στάνκογλου.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για έναν ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας… Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθειά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου.

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου στα Χανιά, έδρα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα παρουσιαστεί στις 20, 21 & 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας θα ανακοινωθεί σύντομα.