Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων εορτάστηκε και στη Δράμα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Αρχικά τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστοτατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωρόθεου και λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Άγαλμα της Ελευθερίας στον δημοτικό κήπο. Ο Σεβασμιώτατος Δράμας κ. Δωρόθεος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αργύρης Πατακάκης και Γιώργος Ζιμπίδης, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

Σε δηλώσεις του για την ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος ανέφερε: «Η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας, της οποίας σήμερα γιορτάζουμε τα Εισόδια στον Ναό και όλη εκείνη τη διαδικασία, κατά την οποία ετοιμάστηκε να γίνει Μητέρα του Χριστού και σε λίγες ημέρες να μας χαρίσει τον Θεό και Σωτήρα μας. Όπως είπαμε είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας να σκέπει, να φρουρεί, να διαφυλάττει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να χαρίζει στον λαό μας έτη ειρηνικά, χαρούμενα κει ευφρόσυνα».

Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Παναγιώτης Αθανασόπουλος, στις δηλώσεις του, σημείωσε: «Δεν είναι τυχαίο που η Πολιτεία επέλεξε την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου για να τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Υπέρμαχος Στρατηγός πάντα μας φυλάει και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, το οποίο είναι η εξασφάλιση της άμυνας της χώρας, καθώς και η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας στο διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Οι σύγχρονες προκλήσεις, καθώς και η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας επιτείνουν την ανάγκη για αξιόμαχες και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες σας διαβεβαιώνω ότι είναι κατάλληλα δομημένες και οργανωμένες, ώστε να αποτρέψουν κάθε μορφή απειλής. Εύχομαι σε όλους υγεία. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, χρόνια πολλά σε όλο το Έθνος μας».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Βουλευτής κ. Μπλούχος επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Τιμή και δόξα σε όσους όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν τη ψυχή τους και το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, για να μπορούμε εμείς να διάγουμε το βίο που διάγουμε. Χρέος όλων ημών να έχουμε υψηλό το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, να φροντίζουμε να διαθέτουν τα μέσα ούτως ώστε να έχουν την ικανότητα, την αποτρεπτική ισχύ, τη δύναμη αυτή που απαιτείται ιδίως στις σύγχρονες προκλήσεις».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαεμμανουήλ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αυτή τη στιγμή δέχονται προκλήσεις, το φρόνημα είναι υψηλό, οι εποχές είναι δύσκολες. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να πιστεύει σε αυτές και να κοιμάται ήσυχος, γιατί απ’ άκρο σ’ άκρο στα ελληνικά σύνορα τον προστατεύουν και τον φυλάγουν, όπως έκαναν πάντα στη μακραίωνη ιστορία μας».

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαθεοδώρου, μεταξύ άλλων, είπε: «Βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς ήρωες, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας ανά τους αιώνες. Ταυτόχρονα ερχόμαστε για να τιμήσουμε αυτό το νευραλγικό κλάδο της ελληνικής κοινωνίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται στους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε να είναι σε διαρκή ετοιμότητα, έτσι ώστε να μας εμπνέουν όλους ασφάλεια και αγωνίζονται μόνιμα για την ειρήνη».