Η μη επιβάρυνση της Π.Ε. Δράμας από περιστατικά Covid-19 προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα οποία δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της δημοσίευσης της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό. Έτσι, η Δράμα στο χάρτη επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 αποτυπώνεται σταθερά από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα με κίτρινο χρώμα. Είναι ενταγμένη, δηλαδή στην κατηγορία των περιοχών με 25 έως 49 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα είναι 14 ημέρες, γιατί με βάση αυτό μετριούνται τα ενεργά κρούσματα σε κάθε περιοχή.

Με βάση το συγκεκριμένο χάρτη του ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμό, προκύπτει ότι η Π.Ε. Δράμας είναι στους 6 Νομούς με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων σε κάθε περιοχή τις τελευταίες 14 ημέρες, μετά την αναγωγή σε 100.000 πληθυσμό, η χώρα χωρίζεται στις λευκές περιοχές (με αριθμό κρουσμάτων μικρότερο από 25), στις κίτρινες (με αριθμό κρουσμάτων 25 έως 49), στις πορτοκαλί (με αριθμό κρουσμάτων 50 έως 149) και στις κόκκινες (με αριθμό κρουσμάτων μεγαλύτερο του 150).

Σε αυτό τον χάρτη, την Τρίτη 9 Μαρτίου, ο Νομός Φλώρινας αποτυπώνονται με λευκό χρώμα, οι Νομοί Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λακωνίας, Κεφαλονιάς και Λασιθίου με κίτρινο και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι είτε χρώματος πορτοκαλί είτε χρώματος κόκκινο.