ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η εκδήλωση απονομής των βραβείων για τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2018 αναδείχθηκε η Δραμινή αθλήτρια της σκοποβολής κ. Άννα Κορακάκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια μέσα στο έτος. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η κ. Κορακάκη ανέφερε: «Νιώθω φυσικά πάρα πολύ περήφανη, πάρα πολύ συγκινημένη. Νιώθω τεράστια τιμή και εγώ και ο πατέρας μου. Αυτή η διάκριση ανήκει και στους δυο μας. Χαίρομαι πολύ γιατί από ό,τι είδα οι περισσότερες υποψηφιότητες είχαν να κάνουν με αθλήματα που ανήκουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτή η διάκριση σήμερα ανήκει και στο άθλημα που εκπροσωπώ». Για τη συνέχεια των υποχρεώσεών της, σημείωσε: «»Με το βλέμμα στο Τόκιο. Η επόμενη χρονιά είναι προολυμπιακή χρονιά. Υπάρχουν πολλοί αγώνες, δύο ευρωπαϊκά, δύο παγκόσμια Κύπελλα και πολλά γκραν-πρι και μίτινγκς. Θα είναι μια πολύ καλή προθέρμανση για την ολυμπιακή χρονιά». Ειδικότερα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η κ. Κορακάκη ανέφερε: «Αθλητικά και ψυχολογικά θα έχω ένα βάρος είναι όμως ένα ευχάριστο βάρος και θα το μετατρέψω για να γίνω δυνατή και να έχω ακόμη μια επιτυχία».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής το 2018 Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, ο προπονητής της Γυμναστικής Δημήτρης Ράφτης κορυφαίος προπονητής και η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Champions League κορυφαία ομάδα.