• «Η Κυβέρνηση έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας»
  • «Οι εκλογές έχουν στόχο να αποφασίσει ο λαός για την περαιτέρω πολιτική»

 

«Κάθε μέρα που παραμένει η Ν.Δ. στην Κυβέρνηση, τα προβλήματα διογκώνονται

και η αντιμετώπισή τους γίνεται δυσκολότερη», τονίζει ο Βουλευτής Δράμας και

Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής» και τον Ιάσονα Μπάντιο.

«Η Κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας και απλώς παρακολουθεί τα γεγονότα. Η κοινωνία στενάζει, η ακρίβεια καλπάζει και ο κ. Μητσοτάκης αρκείται σε διαγγέλματα. Άρα, οι εκλογές έχουν έναν στόχο! Να αποφασίσει ο λαός για την περαιτέρω πολιτική. Άρα η λύση είναι να φύγουν. Δεν κρίνουμε με μικροκομματική ματιά το ζήτημα των εκλογών, με την λογική του όσο παραμένει η Κυβέρνηση τόσο φθείρεται, γιατί ταυτόχρονα φθείρονται και οι αντοχές της κοινωνίας», προσθέτει.

Παράλληλα ο κ. Ξανθόπουλος ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα θέματα της δικαιοσύνης και εκτιμά πως οι όποιες αλλαγές στη δικαιοσύνη θέλουν πολιτική συμφωνία και βάθος χρόνου για να αποδώσουν. Επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ. εργαλειοποιεί τη δικαιοσύνη για μικροκομματικό όφελος. Δες τε για παράδειγμα τι έγινε με τις διώξεις των συναδέλφων σας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και έντονη κριτική σε βάρος της χώρας μας από διεθνή fora. Η δίωξη σε βάρος της κ. Τουλουπάκη επίσης είναι ενδεικτική της αντίληψης της Κυβέρνησης για τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη διότι δημιουργεί το πολιτικό κλίμα, στα πλαίσια του οποίου θα κινηθεί η όποια δίωξη. Αμφιβάλλει για την ύπαρξη σκανδάλου Novartis, το θεωρεί σκευωρία και επομένως στέλνει σήμα ότι πρέπει να αναζητηθούν οι σκευωροί. Αναθέτει στην Παγκόσμια Τράπεζα να προχωρήσει σε μελέτη για την αναδιοργάνωση του δικαστικού χάρτη της χώρας θαρρείς και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης είναι πρωτίστως οικονομικό».