ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΙΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

  • Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας

 

Το «χρυσό» κορίτσι της Δράμας, με τα 2 ολυμπιακά μετάλλια στο Ρίο το 2016, η Άννα Κορακάκη, θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στο ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η αθλήτρια της σκοποβολής θα θα πάρει τη φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου, κάνοντας τα πρώτα βήματα με το «φως» των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στη συνέχεια θα παραδώσει τη φλόγα σε Ιάπωνα Ολυμπιονίκη, καθώς, ως είθισται, ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος προέρχεται από τη χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς. Ήδη, η Ιαπωνία έχει ανακοινώσει ότι στην Ελλάδα θα βρεθούν οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες της Αθήνας 2004 Μιζούκι Νογκούτσι (μαραθώνιος), Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη).

Η πρώτη αφή Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε το 1936. Από τότε μέχρι και φέτος, όλοι οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν άνδρες. Με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η… ανδροκρατία έλαβε τέλος κι έτσι η Άννα Κορακάκη θα καταγραφεί στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στον κρίκο της αλυσίδας της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου. Η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει οκτώ ημέρες. Η Φλόγα θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όχι όμως στη Δράμα.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Άννα Κορακάκη ανέφερε: «O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020”. Μία εβδομάδα αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα.

Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!».