ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

Μετά από σχετική πληροφόρηση την Παρασκευή 13/3 ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα σε υπάλληλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εργάζεται στο κτήριο της οδού Στρωμνίτσης αμέσως, και πριν τη λήξη του ωραρίου, οι υπάλληλοι της ΑΔΜΘ που εργάζονται στο εν λόγω κτήριο απομακρύνθηκαν από τους χώρους εργασίας τους.

Αργότερα και με τη βοήθεια συναδέλφων που εργάζονται εκεί πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων όλου του κτηρίου. Ακολουθώντας τις οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και εφόσον επιβεβαιώθηκε το ύποπτο κρούσμα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όλοι οι υπάλληλοι της ΑΔΜΘ που εργάζονται στο κτήριο της Στρωμνίτσης για 14 μέρες.

Παράλληλα αποφασίστηκε για λόγους άμεσης αντιμετώπισης της πιθανής διασποράς της ίωσης , η απολύμανση του κεντρικού κτηρίου της Καθ. Ρωσσίδου και του κτηρίου της Τακ. Οικονομίδη 1. Τα κτήρια θα είναι κατάλληλα προς χρήση τη Δευτέρα 16/3/2020.

Επιπλέον, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των υπαλλήλων και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Συντονιστή με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας, Αθανάσιου Μπογιαννίδη, της Διευθύντριας Πολιτικής Προστασίας, Κρυσταλλένιας Γεωργιάδου, της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας, Γιατρού Στέλλας Πράπα και της Διευθύντριας Οικονομικού, Ειρήνης Μουρτζίνου ενημερώθηκαν άμεσα οι υπάλληλοι της ΑΔΜΘ για την τήρηση των μέτρων ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την καθυστέρηση της διασποράς του ιού που αποτελεί εν προκειμένω το στόχο.

Για ό,τι νεότερο θα ενημερώνεστε με αναρτήσεις στο www.syntonistis.damt.gov.gr