Μια ακόμη δράση η οποία λαμβάνει χώρα στο Παγονέρι είναι και η Γιορτή Καρυδιού, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Οκτώβριο. Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία περιλαμβάνει αγώνα δρόμου και ομιλίες από ειδικούς για το καρύδι και την καρυδιά. Επίσης συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και μετά πραγματοποιείται παραδοσιακό γλέντι. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν τοπικά εδέσματα από καρύδι, τα οποία φτιάχνουν οι γυναίκες του χωριού.

Προκήρυξη αγώνα δρόμου αναψυχής «Δρόμος Καρυδιού 2022»

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, με την υποστήριξη της ερασιτεχνικής ομάδας Nevrokopi Runners και του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων «Γιορτή Καρυδιού» θα πραγματοποιηθεί ο 4ος αγώνας δρόμου βουνού 15 χιλιομέτρων σε χωμάτινο έδαφος και με d+450 μ.

Σκοπός της Διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και προβολή των ιστορικών, πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μνημείων, της γεωγραφικής και κλιματικής ιδιομορφίας, των σημείων φυσικού κάλλους, των προϊόντων της περιοχής της Κοινότητας Παγονερίου, καθώς και ο σεβασμός των ηθικών αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας.

Η διαδρομή βρίσκεται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον κοντά στις όχθες του ποταμού Νέστου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ενημερωθούν για τον κανονισμό στον παρακάτω σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoYJqrUDrEUnvEsax0pRTSEKhmCQTbdUfuj9ngvVTWJzyT1w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0