ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΚΥΡΓΙΩΝ

Πραγματοποιούνται για ακόμη μια χρονιά, 6η συνεχόμενη, στο Πευκοδάσος Κυργίων, οι Γιορτές του Δάσους, από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες διοργανώνονται από τον Περιβαλλοντικό Φιλαθλητικό Σύλλογο (ΠΕΡΙΦΙΣΥ) και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δοξάτου (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.), περιλαμβάνονται πολιτιστικές δράσεις, καθώς και αγώνες δρόμου και ποδηλάτου, με την ονομασία «Kyrgia Trail».

Οι Γιορτές του Δάσους ξεκινούν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, με τους Φίλους των Ζώων Δράμας να παρουσιάζουν την ταινία για παιδιά «O Hachi πάντα θα μας εμπνέει!». Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει στις 21.30 εκδήλωση με γενικό τίτλο «Ο Καραγκιόζης συναντά… το ρεμπέτικο», με παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Αγαπίου» στις 21.30 και συναυλία ρεμπέτικης μουσικής στις 22.30. Από το ρεμπέτικο του Μάρκου μέχρι το λαϊκό του Άκη, το δάσος θα «πλημμυρίσει» με μοναδικά τραγούδια και μελωδίες. Παίζουν οι Νίκος Βουλανάς, μπουζούκι – φωνή, Φώντας Ξάνθος, κιθάρα – φωνή. Φιλική συμμετοχή από τον Μπάμπη Παρασίδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 8 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία του Ψαρογιώργη (Γιώργος Ξυλούρης), στις 21.30, με είσοδο 5 ευρώ. Τρεις γενιές κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας Ξυλούρη και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές, από την καρδιά της Κρήτης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Από τον παππού Ψαραντώνη που φιλοξενήθηκε στο 1ο Φεστιβάλ «Γιορτές του Δάσους», στο γιό του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει και να κερδίσει τα πάντα μέσα από την μουσική. Μια βραδιά μοναδική! Μαζί με τον Ψαρογιώργη εμφανίζονται τα παιδιά του: Νίκος Ξυλούρης – λύρα, Αντώνης Ξυλούρης – λαούτο, Απολλωνία Ξυλούρη – κρουστά και ο Γιάννης Παπατζανής – κρουστά.

Το τριήμερο των Γιορτών του Δάσους ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 21.30, με την εκδήλωση «Θα τραγουδήσω για σένα». Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα από το Σύλλογο Δραμινών Φίλων Μουσικής «ΑΡΙΩΝ». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

«Kyrgia Trail»

 

Στο πλαίσιο των Γιορτών του Δάσους θα πραγματοποιηθούν και οι αγώνες δρόμους και ποδηλάτου «Kyrgia Trail», μέσα στο πανέμορφο δασάκι των Κυργίων Δράμας, μια περιοχή με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον αθλητή χωρίς μεγάλες ή και καθόλου κλίσεις (εύκολος ορεινός αγώνας).

Ο αγώνας αυτός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και της γνωριμίας μεταξύ των δρομέων και των οικογενειών τους, αφού προβλέπει κατασκηνωτικό χώρο με ό,τι θα έχει ανάγκη για μια με δύο μέρες ένας κατασκηνωτής, καθώς και πολλές δράσεις για παιδιά όπως τοξοβολία, τοίχο αναρρίχησης κ.α. όπου οι οικογένειες των αθλητών θα μπορούν να απασχοληθούν όσο θα διαρκέσει ο αγώνας.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 08 Ιουλίου 2017

16:45 ΜΤΒ παιδιών 3χιλ

17:00 MTB ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ 1,2χιλ

18:00 ΜΤΒ 22χιλ

18:00 ΜΤΒ «Διασκέδαση – Fun» 6.7χιλ

Κυριακή 09 Ιουλίου 2017

9:30 Αγώνας δρόμου παιδιών.

10:00 Αγώνας δρόμου 12χιλ

10:00 Αγώνας δρόμου «Διασκέδαση – Fun» 6χιλ