ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

  • «Και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος, λόγω υποχρέωσης ή συμπόνιας, και μάλιστα σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές»
  • «Εμείς στην “Επανεκκίνηση για τη Δράμα” έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το αύριο της Δράμας»
  • «Οι Δραμινές και οι Δραμινοί θα δώσουν ισχυρό ποσοστό στην “Επανεκκίνηση για τη Δράμα” στις 8 Οκτωβρίου. Αισθανόμαστε τη διάθεσή τους να μας επιλέξουν ως διοίκηση του Δήμου στις 15 Οκτωβρίου»

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υπ. Δήμαρχος Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Στη συνέντευξή του, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα. Παράλληλα, απάντησε για το πως οραματίζεται τη Δράμα στο μέλλον, καθώς και ποιος είναι ο τομέας στον οποίο θα προβεί σε άμεσες παρεμβάσεις, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος. Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος παρέθεσε τους λόγους που οι Δραμινές και οι Δραμινοί πρέπει να στηρίξουν την «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», ενώ έστειλε το μήνυμά του προς τους συμπολίτες του ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

 

Κύριε Παπαδόπουλε, σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη. Σε λίγα εικοσιτετράωρα οι Δραμινές και οι Δραμινοί θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν για Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή. Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και τη δυνατότητα επικοινωνίας μου που μου δίνετε με τους συμπολίτες μας μέσω της εφημερίδας σας. Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται και σε λίγες ημέρες οι Δραμινές και οι Δραμινοί θα προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν τη διοίκηση του Δήμου μας για την επόμενη περίοδο. Ουσιαστικά, βέβαια, για να καθορίσουν την πορεία που θα έχει ο τόπος μας τα προσεχή χρόνια. Συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία με αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στις καθημερινές μας επαφές σε όλη την επικράτεια του Δήμου διαπιστώνουμε συνεχώς τη μεγάλη αποδοχή που έχει η «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» από τους συμπολίτες μας. Παρουσιάζουμε στις Δραμινές και στους Δραμινούς ένα πολυσυλλεκτικό και ποιοτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων από κάθε άλλη παράταξη. Παράλληλα, το πρόγραμμά μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, καθώς έρχεται να δώσει ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της Δράμας, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί και τις μεγάλες παρεμβάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Άλλωστε, το πρόγραμμά μας προέρχεται μέσα από την ίδια την κοινωνία, με επιτόπιες επισκέψεις σε γειτονιές, συνοικισμούς και κοινότητες και με διάλογο με τους συμπολίτες μας. Για αυτό και έχει αγκαλιαστεί από όλους, καθώς προέρχεται από την ίδια την κοινωνία και λαμβάνει υπόψη του τις αντικειμενικές μας ανάγκες. Με βάση αυτά και νιώθοντας την αγάπη του κόσμου, θεωρούμε ότι oι Δραμινές και οι Δραμινοί θα δώσουν ισχυρό ποσοστό στην “Επανεκκίνηση για τη Δράμα” στις 8 Οκτωβρίου. Αισθανόμαστε τη διάθεσή τους να μας επιλέξουν ως διοίκηση του Δήμου στις 15 Οκτωβρίου.

 

Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος για τη Δράμα του αύριο και σε ποιον τομέα να αναμένουμε άμεσες ενέργειες εφόσον οι συμπολίτες μας σας επιλέξουν στη θέση του Δημάρχου;

Η Δράμα είναι ο τόπος μου και θέλω να τη βλέπω να προοδεύει. Είναι μια περιοχή ευλογημένη με ανεξάντλητες δυνατότητες. Οραματίζομαι, λοιπόν, έναν όμορφο Δήμο, που οι κάτοικοι του δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κανέναν άλλο Δήμο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Στόχος μου είναι η Δράμα να γίνει μια σύγχρονη, βιώσιμη, εξωστρεφής, ασφαλής, προσβάσιμη, καθαρή και ανθρώπινη πόλη, με κοινωνικές ευαισθησίες για κάθε πολίτη. O Δήμος, ως οργανισμός να διοικείται με διαφάνεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια και αρχές.

Όσον αφορά τον τομέα που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, νομίζω πως όλοι συμφωνούν πως αυτός είναι η καθημερινότητα. Ο Δήμος πρέπει να γίνει φιλικός προς τους δημότες του. Η κατάσταση που επικρατεί τελευταία στην πόλη, στο κέντρο και στις γειτονιές, στους συνοικισμούς και στις κοινότητες πρέπει να αλλάξει άμεσα. Για αυτό τον σκοπό, προσανατολιζόμαστε ως η επόμενη διοίκηση του Δήμου να επικεντρωθούμε στην άμεση και συνεχή επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Έχουμε αγάπη για τον τόπο μας! Με μεράκι σχεδιάζουμε στην πόλη και στις κοινότητες του Δήμου μας σημεία που θα εμπνέουν τις Δραμινές και τους Δραμινούς στην καθημερινότητά τους.

 

Γιατί θεωρείτε πως οι δημότες του Δήμου Δράμας πρέπει να στηρίξουν «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» και να εκλέξουν εσάς ως Δήμαρχο;

Θεωρώ πως, λίγο πολύ, όλοι γνωριζόμαστε στη Δράμα. Έχω λάβει από τους συμπολίτες μου όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, την αγάπη και τη στήριξή τους. Από την πλευρά μου έχω μετουσιώσει αυτή την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου σε συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά και σημαντικό έργο. Τώρα ζητώ από τις Δραμινές και τους Δραμινούς να με στηρίξουν, ως επικεφαλής, για πρώτη φορά, παράταξης για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλοι μαζί το ρεαλιστικό σχέδιο για τη Δράμα που μας αξίζει. Ο κόσμος με γνωρίζει. Πορεύομαι με συγκεκριμένες αξίες και αρχές στην προσωπική μου ζωή και στα κοινά. Αποφάσισα με πλήρη συνείδηση της ευθύνης να βγω μπροστά, καθώς έκρινα πως η εμπειρία μου και από τους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο έτσι ώστε το παραγόμενο έργο να έχει πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία για τον τόπο. Μαζί με τους συνεργάτες μου, αυτή την ισχυρή ομάδα με άξια και ικανά στελέχη, είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε τον Δήμο και να ανατρέψουμε την αρνητική πορεία των τελευταίων ετών. Η Δράμα χρειάζεται επανεκκίνηση. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ξεκινάμε!

 

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς τους συνδημότες σας λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία;

Απευθύνω μέσω της εφημερίδας σας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές, τόσο πιο αντιπροσωπευτικό θα είναι το αποτέλεσμα. Είναι λανθασμένη η προσέγγιση και προέρχεται από το παρελθόν που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας ότι την πρώτη Κυριακή επιλέγουμε συμβούλους και τη δεύτερη Δήμαρχο. Και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος, λόγω υποχρέωσης ή συμπόνιας, και μάλιστα σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές. Εμείς στην «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το αύριο της Δράμας. Η ψήφος στην παράταξή μας είναι η ισχυρή εντολή για να εργαστούμε για μια Δράμα που μας αξίζει!