ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΔΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Νέα ανακοίνωση για την εκλογή Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε από τη Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ). Η ανακοίνωση έρχεται ως ανταπάντηση σε ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Δημοσίων Υπαλλήλων (Εν.Κιν.Δ.Υπ.) και σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

Η πρότασή μας για τη συγκρότηση συνδικαλιστικών οργάνων είναι για αντιπροσωπευτικά – αναλογικά προεδρεία. Σεβόμενοι τη βούληση των συναδέλφων ψηφοφόρων ζητάμε να εκπροσωπούνται στο προεδρείο όλες οι παρατάξεις που έχουν εκλέξει αντιπρόσωπο. Η αναλογικότητα έχει να κάνει με τη θέση που η κάθε παράταξη ανάλογα με την εκλογική της δύναμη ζητάει. Η πρώτη δύναμη, όποια κι αν είναι καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου και κατά σειρά οι παρατάξεις το αξίωμα που ζητά η καθεμιά. Αν στη συγκρότηση της Ε.Γ. του Ν.Τ. Δράμας της ΑΔΕΔΥ γινόταν αποδεκτή  αυτή η πρόταση, για αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο- ναι θα ψηφίζαμε για Πρόεδρο τον προτεινόμενο από την 1η δύναμη. Αυτό δεν έγινε και ψηφίσαμε λευκό. Οι εκπρόσωποι της Εν.Κιν.Δ.Υπ. μαζί με τη ΔΑΚΕ ψήφισαν από κοινού και μοιράστηκαν τις θέσεις του προεδρείου.

Δεν θ’ απαντήσουμε στις αθλιότητες της ανακοίνωσης της  Εν.Κιν.Δ.Υπ. Μπορεί ν’ αλλάζουν ονόματα κατά καιρούς (ΠΑΣΚ, ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΔΗΣΥ) αλλά πάντα κρατούν την ίδια συμβιβασμένη στάση, όπως και η ΔΑΚΕ, απέναντι στις επιλογές κυβερνήσεων και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. Έχουν αποδείξει περίτρανα ότι στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης και ξεπλένουν με τον πιο χυδαίο τρόπο την κοινή στρατηγική τους με την Ε.Ε., τον ΟΟΣΑ, τον ΣΕΒ.

Όσο για το κάλεσμα κάτω από την ομπρέλα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Εργατικού Κέντρου Δράμας ξέρουν πολύ καλά ότι η στρατηγική που έχουν επιλέξει στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η γραμμή της εργασιακής ειρήνης, του εφικτού, του ρεαλισμού. Μ’ αυτή τη στρατηγική καλλιεργούν αυταπάτες για λύσεις από «σωτήρες», με εναλλαγή κυβερνήσεων ή μέσα από την ανάπτυξη και καλούν σε κοινωνική συμμαχία με αντιδραστικό περιεχόμενο και διεκδικήσεις μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων. Η ανάπτυξη και η συμμαχία έχουν ταξικό πρόσημο κι αυτές οι ηγεσίες, χρόνια τώρα συνδαιτυμόνες στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου, είναι με την εργοδοσία, 5η φάλαγγα μέσα στο εργατικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα, βγάζουν συμπεράσματα. Αναγνωρίζουν τη στρατηγική επιλογή του Π.Α.ΜΕ. να ‘χει γραμμή σύγκρουσης και ανατροπής των πολιτικών που τσακίζουν τις ζωές μας. Αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του Π.Α.ΜΕ. όλα αυτά τα χρόνια για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις του και με πρωτοβουλίες του να οργανώνει τους αγώνες. Πέρα από την κομματική τους επιλογή, οι εργαζόμενοι λένε «ευτυχώς υπάρχει το Π.Α.ΜΕ., μόνο εσάς βλέπουμε». Τους καλούμε  να συμπορευτούμε στο δρόμο του Αγώνα με οργάνωση και ταξικό προσανατολισμό. Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη προχωράμε, δυναμώνουμε.