Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε. και του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ αναφέρονται τα εξής:

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες που έκαναν το βήμα και δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο τη δική τους φωνή μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους της περιοχής, υπερψήφισαν την Πανσπουδαστική ΚΣ.

Στα τμήματα του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτοδύναμη σε όλους τους συλλόγους με ποσοστό 87,07% (+2%) και αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών κατά 47,5%.

Στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης η ΠΚΣ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη με άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, διπλάσιο του ποσοστού της 2ης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στην Αλεξανδρούπολη η ΠΚΣ είναι πρώτη δύναμη με αυτοδυναμία σε 3 από τις 4 σχολές. Στην Κομοτηνή είναι αυτοδύναμη στους συλλόγους Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής και πρώτη δύναμη στη Φιλολογία. Σε όλες τις υπόλοιπες σχολές καταγράφει σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά.

Συνολικά στο ΔΠΘ, η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείωση σε ποσοστά αν και η τελευταία φέτος κατάφερε να ξεπεράσει το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων και καταγράφεται με 2,51%.

Τα αποτελέσματα αυτά στην περιοχή μας βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα πανελλαδικά αποτελέσματα, όπου χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής, γκρεμίζοντας από την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το αποτέλεσμα σε συνάρτηση με την αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών αποδεικνύει ότι η νεολαία μπορεί να ακουμπήσει τις ελπίδες της στο μαχητικό, οργανωμένο αγώνα. Η δράση των φοιτητικών συλλόγων και στην περιοχή της ΑΜΘ, στους οποίους πρωτοστατούν άοκνα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, άλλοι πρωτοπόροι φοιτητές, για κάθε πρόβλημα και δίκαιη διεκδίκηση, ενάντια στην περικοπή της δωρεάν μετακίνησης στο ΔΠΘ, για ποιοτική και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές από την πρώτη μέρα της ακαδημαϊκής χρονιάς, για δωρεάν στέγαση και άμεσες παρεμβάσεις στις ελάχιστες και κακοσυντηρημένες φοιτητικές εστίες, οι αγώνες ενάντια στην παραπέρα πρόσδεση των ιδρυμάτων στις επιταγές των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια σε κάθε σκέψη για επιβολή πανεπιστημιακής αστυνομίας και στην ένταση της καταστολής, η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες του λαού μας, η αλληλεγγύη στους απολυμένους εργάτες των πετρελαίων και λιπασμάτων της Καβάλας, είναι μερικά μόνο από όσα καταδεικνύουν πως μπορεί να γίνει πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής».

Αυτό το δρόμο επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι φοιτητές βάζοντας στην άκρη κάθε προσπάθεια νοθείας, εξαγοράς και «μαγειρέματος» των αποτελεσμάτων από την κυβερνητική παράταξη αλλά και την καλλιέργεια της αναμονής σε σωτήρες από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με άλλο χρώμα στην κυβέρνηση.

Η μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής είναι μια σαφής προειδοποίηση προς τη σημερινή και κάθε επόμενη κυβέρνηση ότι θα βρει τους φοιτητές αποφασισμένους να αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά τους!

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη μαχητική δράση και λειτουργία των Φοιτητικών Συλλόγων!

Η νίκη των φοιτητών κρύβει μέσα της μια μεγάλη δυναμική, ικανή να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους να επιλέξουν το δρόμο της αμφισβήτησης και του αγώνα, για να έρθουν τα πράγματα “αλλιώς”.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος στην πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα! Σε όλες τις κάλπες η νεολαία έχει μία επιλογή: Να δυναμώσει η αλήθεια, ο αγώνας, η αμφισβήτηση!

Μόνοι τους και όλοι μας” με δυνατό ΚΚΕ!