Όλα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα εμπορικά κέντρα, τη μέθοδο click away, τα κέντρα αισθητικής και το lockdown

Δεν θα υπάρξει επέκταση στις ώρες μετακινήσεων την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδηςτο βράδυ της Κυριακής (13/12), ενώ συμπλήρωσε πως «ο κίνδυνος να μεταφέρουμε τον κορονοϊό σε μεγαλύτερους, στα ρεβεγιόν, είναι ό,τι πιο επικίνδυνο».

Ο υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στη Δυτική Αττική, ανέφερε: «Έχουμε πει ότι αν δούμε εικόνες συνωστισμού θα κλείσουμε αμέσως. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, αν μας δώσουν σήμα θα κλείσουμε. Κάναμε την εναλλακτική πρόταση για την παράδοση εκτός των καταστημάτων, εμένα επιλογή μου ήταν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, αλλά αυτό ήταν επιδημιολογικά αδύνατο».

Σχετικά με την πρώτη μέρα λειτουργίας του click away,ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «η πρώτη μέρα της “παράδοσης εκτός” κύλησε εξαιρετικά ικανοποιητικά. Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες υπήρχαν χιλιάδες παραγγελίες που εκτελέστηκαν σήμερα. Ο πιο βασικός μας στόχος, που ήταν να αποφορτίσουμε τους ταχυμεταφορείς, φαίνεται πως επετεύχθη. Πολλά μικρά καταστήματα έκαναν κάτι παραπάνω».

«Τα εμπορικά κέντρα δεν λειτουργούν, όπως είχαμε πει. Δεν μπορεί κάποιος να μπει στους κοινόχρηστους χώρους των εμπορικών κέντρων. Εφόσον πρόκειται όμως για ραντεβού με έναν πελάτη, για τα καταστήματα των εμπορικών κέντρων, μπορούν να κάνουν το ίδιο με τα υπόλοιπα καταστήματα παραδίδοντας στο δρόμο, σε έναν εξωτερικό χώρο, πάντα με ραντεβού και σε συγκεκριμένο χρόνο. Δεν θέλαμε να ευνοήσουμε τα μεν ή τα δε καταστήματα», υπογράμμισε αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων.

Σε ερώτηση σχετικά με το πού μπορούν οι γονείς να αγοράσουν παιχνίδια για τα παιδιά τους, απάντησε: «Μπορούν και τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε παιχνίδια, αλλά μόνο με παράδοση εκτός. Για την αγορά παιχνιδιών κρίνεται το πώς θα πάνε οι πωλήσεις την εορταστική περίοδο. Για λόγους ισονομίας, είπαμε παράδοση εκτός στα παιχνίδια, παντού».

Τέλος, για τα ινστιτούτα αισθητικής, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως πρέπει να περιμένουμε ώστε να δούμε πώς θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα τα κομμωτήρια. «Στα κομμωτήρια είναι αλλιώς. Στα νύχια έχεις επαφή. Θεωρήθηκε πιο επικίνδυνη διαδικασία, από ό,τι το κούρεμα. Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε νέα απόφαση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 Πηγή: ethnos.gr