Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης ανέφερε τα εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις παθογένειες της καθημερινότητάς μας και θέλοντας να συμμετέχει ενεργά στο μέλλον και την βιωσιμότητα της πόλης μας, συναντήθηκε με το υπεύθυνο του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) κ. Τσακίρη Δημήτριο, ώστε να ενημερωθεί αλλά και να προτείνει διάφορες στρατηγικές κινήσεις, ώστε να επιδιώξει να εναρμονιστεί το σήμερα με το αύριο για μία ουσιαστική και ήπια μετάβαση αστικής ανάπτυξης.

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως οι αφετηρίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, η αναγκαιότητα χωρών στάθμευσης, η προσθήκη κόμβων, η ενεργοποίηση ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι οδοί χαμηλής και υψηλής κυκλοφορίας, οι αστικές συγκοινωνίες και άλλα πολλά ζητήματα που θα διευκολύνουν την μετάβαση στην Πράσινη ανάπτυξη και θα εκσυγχρονίσουν την πόλη μας.

Ο εμπορικός κόσμος είναι πρόθυμος να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων για τη χάραξη της Στρατηγικής που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια και θα έχει ως σκοπό τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της πολυαγαπημένης μας πόλης».