Σε ανάρτηση στο facebook, με την οποία έκανε λόγο για σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προέβη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Γιώργος Καραγιάννης με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραγιάννης ανέφερε τα εξής:

Η στήριξή της Θράκης αποτελεί εθνικό καθήκον και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Από την Κομοτηνή με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή στείλαμε μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης μιλώντας για όλα όσα γίνονται στην περιοχή.
Πυλώνας μας ο σιδηρόδρομος. Το γρήγορο, ασφαλές και φιλοπεριβαλλοντικό αυτό μέσο θα αλλάξει όλο τον χάρτη των μετακινήσεων, τον τρόπο που η αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα και ολόκληρη η περιοχή.
Κάνουμε, λοιπόν, πράξη την Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία με δύο έργα σχεδόν 3,3 δισ. ευρώ που θα συνδέσουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με τη Μαύρη Θάλασσα. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε το τμήμα Στρυμώνας – Αλεξανδρούπολη.
Επιβατικές και εμπορικές μεταφορές μπαίνουν σε μία νέα εποχή με αυτά τα έργα που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από τα τέλη του έτους με αρχές του 2024. Μάλιστα, η ίδια η περίοδος της κατασκευής θα δημιουργήσει ένα οικονομικό μικροκλίμα με τις επενδύσεις που θα κατευθυνθούν στην περιοχή.
Δεν σταματάμε εδώ:
Κατασκευή Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης
Οδικός άξονας Δράμα – Αμφίπολη
Κρηνίδες – Σταυρός του κάθετου άξονα της Εγνατίας Σέρρες- Δράμα-Καβάλα καθώς και οι μελέτες στα 2 τμήματα από τη Δράμα ως τις Κρηνίδες
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
Δημάριο- Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα
Έργα Οδικής ασφάλειας
Ανατολική Παράκαμψη της Ξάνθης
Φράγμα Δερείου
Περιμετρική Οδός Καβάλας.
Πρόκειται για έργα σε διάφορες φάσεις υλοποίησης που δίνουν νέα πνοή και αλλάζουν την εικόνα της περιοχής στην πράξη.
Συνεχίζουμε με συνέπεια, απαντάμε με έργα!