Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Για τις ψευδείς βεβαιώσεις τόνισε ότι το σύστημα είναι απόλυτα διασφαλισμένο. “Το πρόβλημα δεν είναι του συστήματος, είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει πάντα όταν παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας” είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται χαμηλή κινητικότητα όσον αφορά στους εμβολιασμούς, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει εξισορρόπηση καθώς έγινε πλέον συνείδηση όλων ότι μόνο με τον εμβολιασμό μπορεί να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Το ευχάριστο είναι ότι γίνονται καθημερινά 100.000 – 120.000 εμβολιασμοί. Από την ημέρα της ανακοίνωσης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην ηλιακή ομάδα των 60 και άνω, πάνω από 70.000 πολίτες αυτής της ηλικίας έχουν εγγραφεί ή έχουν προλάβει να κάνουν την πρώτη δόση. Πιστεύω ότι με τον ρυθμό που βλέπουμε, θα φθάσουμε σε ένα ποσοστό του 85,5% και θα πετύχουμε τον στόχο να περιορίσουμε στο μισό τουλάχιστον αυτούς που αρχικά ήταν ανεμβολίαστοι. Θέλουμε να φθάσουμε στους 250.000 εμβολιασμούς στους άνω των 60 ετών. Μακάρι να πάει και καλύτερα” τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Για την υποχρεωτικότητα είπε ότι είναι ένα μέσο προτροπής. “Εμείς ευελπιστούμε να μη χρειαστεί να καταλογιστεί το πρόστιμο σε κανέναν. Δεν μας απασχολεί πώς θα πάμε τεχνικά στην υπόθεση του καταλογισμού. Θέλουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτή είναι η προσδοκία μας” σημείωσε.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες εκτός από τα ΚΕΠ οι πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου τους στο εξωτερικό, θα μπορούν να μπουν σε ειδική εφαρμογή που θα ανοίξει στο GOV και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Πηγή: ertnews.gr