Το ενδιαφέρον του κοινού για την εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τη ΔΕΔΑ και το Επιμελητήριο, σχετικά την επέκταση του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου στη Δράμα, ήταν ιδιαίτερα αυξημένο (περισσότερα ΕΔΩ).

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από τον Δημήτρη Αυλωνίτη, Συντονιστή Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, «ήδη έχουμε υπογράψει τις πρώτες συμβάσεις με πελάτες στην πόλη στο ενεργό, στο υφιστάμενο δίκτυο, γιατί η Δράμα είχε αρκετά χρόνια δίκτυο, το οποίο ήταν ανενεργό», με τους συγκεκριμένους καταναλωτές να απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου από τα μέσα του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά το νέο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, δηλαδή τις περιοχές στις οποίες θα γίνουν εργασίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ (deda.gr), έχει αναρτηθεί ο χάρτης επέκτασης, καθώς και οι οδοί με μελλοντικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο χάρτης επέκτασης του δικτύου στη Δράμα για το διάστημα Ιούνιος – Οκτώβριος 2021
Οι δρόμοι επέκτασης του δικτύου στη Δράμα (εάν το οίκημα που ενδιαφέρεστε ή η επιχείρησή σας βρίσκεται στους παραπάνω δρόμους μπορείτε να κάνετε αίτηση σύνδεσης)

 

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας, «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί και πολύ και ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου και ενσωμάτωσης των πρώτων πελατών, γιατί, όπως έχουμε πει πολλές φορές, από φέτος, θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις. Δηλαδή ο φετινός χειμώνας θα δει αρκετούς πολίτες συνδεδεμένους στα δίκτυα φυσικού αερίου». Μάλιστα, συνέχισε ο κ. Τσάκας, «κατά την εξέλιξη του έργου παράλληλα θα γίνονται κανονικά συνδέσεις. Το έργο στο σύνολό του, η α’ φάση, αυτή που συζητάμε για το συγχρηματοδοτούμενο έργο με την Περιφέρεια, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Αλλά εννοείται ότι δεν θα περιμένει κάποιος για να συνδεθεί την ολοκλήρωση του έργου. Κάθε ένα κομμάτι που υλοποιούμε θα δίνουμε αέριο και θα συνεχίζουμε στο επόμενο».

Η σημασία της έγκαιρης υποβολής αιτήσεων…

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το φυσικό αέριο στη Δράμα, ο κ. Βασίλης Λογοθέτης, Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης της ΔΕΔΑ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να υποβληθούν έγκαιρα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος, καθώς «καταλαβαίνουμε όλοι ότι αν ο εργολάβος την ώρα που κάνει την κατασκευή ενός αγωγού σε μια γειτονιά έχει αιτήσεις, θα μπορεί συγχρόνως να κάνει και τις εγκάρσιες τομές, οι οποίες θα τροφοδοτήσουν τα σπίτια, κι έτσι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει πίσω και να αυξήσει την όχληση. Γιατί η όχληση σε αυτά τα έργα, ας μη γελιόμαστε, είναι αρκετή».

…και η σημασία υποβολής αίτησης ακόμη και για σημεία που δεν είναι στο άμεσο πλάνο ανάπτυξης

Επίσης, ο κ. Λογοθέτης για το θέμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επεσήμανε πως «οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος γίνονται για σημεία τα οποία δεν είναι επάνω στο πλάνο ανάπτυξης του επόμενου τετραμήνου. Ωστόσο αυτές οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έχουν τη χρησιμότητά τους. Τα έργα της ΔΕΔΑ είναι δομημένα πελατοκεντρικά. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από μια βασική υποδομή, η οποία είναι λίγο-πολύ ένας εξωτερικός δακτύλιος, ο οποίος διανέμει το αέριο στην πόλη, είναι φτιαγμένα από μικρά αυτόνομα κομμάτια, τα οποία αεριοδοτούν τις γειτονιές. Έχοντας εμείς εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα μπορέσουμε να προτεραιοποιήσουμε την ανάπτυξη προς τις περιοχές που υπάρχει περισσότερη ζήτηση. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τους καταναλωτές και για εμάς».