Δύο εγκληματικές ομάδες που διευκόλυναν την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων στις Φυλακές Νιγρίτας, εξάρθρωσε η αστυνομία ενώ στο κόλπο ήταν και άτομα υπεράνω υποψίας.

Στην πρώτη εγκληματική ομάδα, εμπλέκεται υπάλληλος δύο κρατούμενοι και ένας ιδιώτης. Από τον Νοέμβριο του 2020, φέρεται να συμμετείχαν στην εισαγωγή στις φυλακές τουλάχιστον (8) κινητών τηλεφώνων, (2) (router), ακουστικών καρτών SIM και αναβολικών χαπιών.

Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν – εκτός από την υπάλληλο εμπλέκεται κρατούμενος και (2) ιδιώτες, οι οποίοι εντός του 2020, προέβησαν σε τουλάχιστον (5) παράνομες εισαγωγές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν η υπάλληλος και ο ιδιώτης, μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος προηγουμένως της είχε παραδώσει (2) κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, (2) κάρτες sim με αμοιβή (900) ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στο χώρο εργασίας και στην οικία της υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (3) κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, (2) συσκευές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi- F i), ακουστικά, φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB), ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, κινητό τηλέφωνο, (425) ευρώ και πακέτο σύνδεσης κινητού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε πτέρυγες, κοινόχρηστους χώρους και θαλάμους του Καταστήματος Κράτησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και (8) αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Πηγή: EΡΤ / Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς