Με αγωνία περιμένουν την ενεργοποίηση του Freedom Pass, οι νέοι που έχουν υποβάλει αίτηση για την Κάρτα Ελευθερίας και θέλουν να πάνε διακοπές.

Aρκετοί είναι οι νέοι που 3 μέρες μετά την υποβολή της αίτησης για freedom pass (ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα αξίας 150€) δεν έχουν λάβει ακόμα το απαντητικό sms και mail που θα τους επιτρέψει να το ενεργοποιήσουν. Έτσι, αυτοί που σκόπευαν να το χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους στις διακοπές, βρίσκονται σε στάση αναμονής αυτή τη στιγμή.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης (20/7) ξεκινησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το Freedom Pass στους νέους 18-25 ετών που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μας διαβεβαίωσαν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πλατφόρμα για το Freedom pass λειτουργεί κανονικά και όσοι έκαναν την αίτησή τους σωστά το πολύ μέχρι αύριο θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την «Κάρτα Ελευθερίας»

Ας σημειωθεί ότι για όσους ενεργοποιούν το freedom pass, αυτό αποθηκεύεται σε ψηφιακό πορτοφόλι στο smartphone. Η υλοποίηση της «Κάρτας Ελευθερίας» των 150 ευρώ γίνεται στη Viva Wallet ή στην Alpha Bank.

alpha bank

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για freedom pass και από τα ΚΕΠ

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του news4health.gr τα ΚΕΠ έλαβαν την σχετική εγκύκλιο σχετικά με τις οδηγίες εξυπηρέτησης πολιτών και έτσι όσοι νέοι χρειάζονται βοήθεια για την πραγματοποίηση της αίτησής τους μπορούν πλέον να απευθύνονται στο ΚΕΠ.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος Εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης, μιλώντας στον Alpha 98,9 δήλωσε ότι «Ήρθε η περιβόητη εγκύκλιος με τις οδηγίες που ζητούσαμε από τον υφυπουργό».

Όπως επιβεβαίωσε εξυπηρετούνται πλέον από τα ΚΕΠ οι δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ, χωρίς προβλήματα.

Που και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Freedom Pass

Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS) ή Google Pay (για συσκευές Android).

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 31/12/21. Το Freedom Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Πηγή: news4health.gr