Σε ανακοίνωση της παράταξης «Project Δράμα 2020» αναφέρονται τα εξής:

Κατατέθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της παράταξης Project Δράμα 2020, την οποία επιμελήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Αποστολίδης Κυριάκος και Ιωαννίδης Δημήτρης και αφορά τον οικισμό του Πανοράματος και, ειδικότερα, τη διαχείριση των Κοινόχρηστων Χώρων και την ονοματοδοσία των οδών.

Επιτέλους, μετά από την παρέλευση πολλών χρόνων και πολλών διοικήσεων στο Δήμο, φαίνεται να επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του Πανοράματος. Από την αρχή της δημοτικής περιόδου που διανύουμε, από τον Σεπτέμβριο του 2019, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την διοίκηση του Οικοδομικού συνεταιρισμού «Πανόραμα». Η συνεργασία αυτή οδήγησε στην κατάθεση ερωτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ξεπερνάμε την προσπάθεια κάποιων να δείξουν ότι είναι παντογνώστες και ότι είναι οι μοναδικοί που ξέρουν να λύνουν προβλήματα. Άλλωστε, ο πολιτικός τους βίος, τόσα χρόνια, έχει δείξει ακριβώς το αντίθετο και, αυτό, είναι γνωστό στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Τους αφήνουμε στην αγωνία τους να δείχνουν ότι υπάρχουν.

Οι συντονισμένες προσπάθειες τόσων μηνών έφτασαν, με την κατάθεση στις υπηρεσίες του Δήμου των εγγράφων που απαιτούνται, στην έναρξη της διαδικασίας ονοματοδοσίας των δρόμων του οικισμού. Στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίσαμε ότι με τα συνημμένα που καταθέσαμε ανοίγει νομικά και η διαδικασία παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, που ήταν έως τώρα ιδιοκτησία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού, αλλά, εδώ και τόσα χρόνια η χρήση τους είναι αποκλειστικά κοινόχρηστη. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, μιας και όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι του Πανοράματος αντιμετώπιζαν σειρά προβλημάτων, που δυσχέραινε την καθημερινότητά τους και μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μέχρι και ζωές κατοίκων. Η ονοματοδοσία των οδών και η δυνατότητα αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων από τον Δήμο προς όφελος των πολιτών, αλλάζει την ποιότητα ζωής των 1.200 κατοίκων του Πανοράματος. Η διαχείριση του γραφειοκρατικού κομματιού, όπως η διαδικασία της ονοματοδοσίας και η νομική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των κοινόχρηστων χώρων περνάει πλέον στις υπηρεσίες του δήμου, με την πολιτική επίβλεψη της δημοτικής αρχής. Ελπίζουμε, πλέον, η Δημοτική Αρχή να πάψει να κωλυσιεργεί, όπως έκανε τόσο καιρό και να τρέξει το θέμα άμεσα.

Ελπίζουμε η καινούργια χρονιά να φέρει υγεία, χαρά, αγάπη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και να επανέλθει επιτέλους η κανονικότητα στην ζωή μας.

Καλή Χρονιά! Χρόνια Πολλά!