•  «…Γελάς και συ στα λούλουδα, χάσμα του βράχου μαύρο…» Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος
  • Performance – Παραγωγή: Φεστιβάλ Φιλίππων
  • Προαύλιο 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Τρίτη 3 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στο Προαύλιο 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, την performance Ο Πόρφυρας του Διονυσίου Σολωμού – «…Γελάς και συ στα λούλουδα, χάσμα του βράχου μαύρο…», με performer τον Κωνσταντίνο Παπαχαράλαμπο.*

Μια συνομιλία με τον «Πόρφυρα» του Διονυσίου Σολωμού. Επιλεγμένα αποσπάσματα του ποιήματος εξετάζονται για τη σχέση τους με τις δυνάμεις της φύσης και μεταμορφώνονται στη σκηνή μέσω της performance. Η θνητή φύση του ανθρώπου απέναντι στη ζωντάνια, τις μυρωδιές αλλά και τους κινδύνους της φύσης. Η γλώσσα ως έκφραση της δημιουργίας και της ουτοπίας αλλά και του θανάτου και της καταστροφής. Η γλώσσα ως προπαρασκευή ενός εναλλακτικού μέλλοντος όπου η τεχνολογία ανατρέπει τη θνητότητα, διεκδικώντας μια διαφορετική ισορροπία μεταξύ φύσης και ανθρώπου. Ο «Πόρφυρας» του Διονυσίου Σολωμού σε διάλογο με κείμενα του Κωνσταντίνου Παπαχαράλαμπου, σε μια performance που εξερευνά τη σχέση της γλώσσας με τη φύση.

 

Ο Πόρφυρας του Διονυσίου Σολωμού

«…Γελάς και συ στα λούλουδα, χάσμα του βράχου μαύρο…» Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος

Προαύλιο 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Τρίτη 3 Αυγούστου, ώρα 21.00

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.**

Η είσοδος είναι ελεύθερη (λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πληροφορίες:

-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (ώρες γραφείου)

-Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

*Η performance είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στις 21.00, στις Καμάρες Καβάλες. Η αλλαγή έγινε για τεχνικούς λόγους.

**Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας