Ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του 17ου Νηπιαγωγείου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με αφορμή την ολοκλήρωση του Recycling Campaign στο πλαίσιο του προγράμματος σύμπραξης σχολείων Erasmus + «Let It Grow». Το μήνυμα των παιδιών ήταν «Ανακύκλωσε κι εσύ για μια Δράμα Καθαρή».

Τα νήπια δημιούργησαν μια έκθεση με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά όπου ξενάγησαν το καθένα την οικογένειά του. Η έκθεση περιελάμβανε εκθέματα που δημιουργήθηκαν στον χώρο του σχολείου από εκπαιδευτικούς και μαθητές και εκθέματα που δημιουργήθηκαν από μαθητές με τους γονείς τους. Κάποια από τα εκθέματά που δημιουργήθηκαν από γονείς και μαθητές, αξιοποιώντας τις ιδέες μαθητών, συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Act Now Campaign του Προγράμματος Σύμπραξης Σχολείων Erasmus+ «Let It Grow» για το μήνα Μάιο με θέμα: «The Dark Art of waste». Συγκεκριμένα διαγωνίστηκαν με έργα και ιδέες παιδιών από τα σχολεία των επτά ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Την ημέρα του Φεστιβάλ λειτούργησαν τρία παράλληλα εργαστήρια Ρομποτικής. Στο πρώτο τα νήπια έπρεπε να προγραμματίσουν το Ρομποτάκι Βeebot να διανύσει μια διαδρομή και να μαζέψει όλα τα ανακυκλώσιμα, στο δεύτερο να στήσουν μια μακέτα με Lego (δραστηριότητα SΤΕΑΜ) με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο τρίτο να δημιουργήσουν αφίσες με Pixelart. Τέλος τα νήπια μοίρασαν στους παρευρισκομένους φυλλάδια με το μήνυμά τους και τραγούδησαν το τραγούδι της Ανακύκλωσης.

Ακολούθησε βράβευση των μαθητών του Νηπιαγωγείου για την πρώτη θέση ανάμεσα στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Δράμας στον διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Δράμας μέσω της πλατφόρμας Followgreen, τη συμμετοχή τους στη εβδομάδα Κώδικα, την ανακήρυξή τους ως Υπερασπιστές Ασφαλούς Διαδικτύου. Επίσης βραβεύτηκαν με Certificate of Participation όσα νήπια κατέθεσαν συμμετοχές στο Διαγωνισμό της Act Now Campaign για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Επίσης βραβεύτηκαν ξεχωριστά οι μαθητές Χατζόγλου Γρηγόριος και Αχτσίογλου Χρήστος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον διαγωνισμό Μαΐου της Act Now Campaign και ο μαθητής Τσιαμπάκος Χρίστος για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον διαγωνισμό Μαΐου της Act Now Campaign.

Σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στο πλαίσιο της Recycling Campaign τα νήπια συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων και τον διαγωνισμό της Afis «Κυνηγοί μπαταρίας».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος και η Σχολική Σύμβουλος 39ης Περιφέρειας κ. Σουρουτζίδου Δέσποινα.