Συναντήθηκαν την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στο γραφείο του Διοικητή του Γ.Ν. Καβάλας κ. Τάσου Καρασσαβόγλου οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Καβάλας κ.κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ξάνθης κ.κ. Στάθης Γιαννακίδης και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο Διοικητής της 4ηςΥΠΕ κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, οι Διοικητές των Νοσοκομείων Καβάλας κ. Τάσος Καρασαββόγλου, Ξάνθης κ. Αχιλλέας Γερόπουλος και Δράμας κ. Νίκος Λιάτσης, μαζί με τους υποδιοικητές των Νοσοκομείων.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε να προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας το αίτημα της λειτουργίας ενός Αιμοδυναμικού Κέντρου στο Γ.Ν. Καβάλας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και των τριών νομών. Το ζήτημα υποστηρίζεται και από την 4η ΥΠΕ.

Το συγκεκριμένο Αιμοδυναμικό Κέντρο θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των τριών Νομών Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ξεπερνούν τα 800 περιστατικά.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε το αίτημα να προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο του αναγκαίου εξοπλισμού. Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση και στοιχειοθετημένο πλήρως το αίτημα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική απάντηση από το Υπουργείο, με χρόνο υλοποίησης εντός του 2018.