Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 1 έως και Κυριακή 7 Αυγούστου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

Δευτέρα 1 Αυγούστου: Συμμετείχε ως μέλος στην 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.

Τρίτη 2 Αυγούστου: Παρευρέθηκε στην θεατρική παράσταση, με ζωντανή μουσική, στα Βυζαντινά Τείχη της Δράμας (Παλιό Ρολόι) με τίτλο “CAMP 22”. Η παράσταση φέρει στο κέντρο της την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία του τότε και του σήμερα, με σκοπό την ανάσυρση της μνήμης και την έκφραση συναισθημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των Ελλήνων προσφύγων της Ανατολής στη Δράμα και την επίδραση που είχε ο προσφυγικός Ελληνισμός στο πολιτιστικό μωσαϊκό της πόλης μας. Μετά την παράσταση ακολούθησε διαδραστική δράση-συζήτηση με το κοινό, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τους υπόλοιπους διοργανωτές και τους ηθοποιούς – μουσικούς της παράστασης.

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα, ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Π.Α.Μ.Θ. και τον Δήμο Δράμας και χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Τετάρτη 3 Αυγούστου: Συμμετείχε ως μέλος στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου: Είχε συνάντηση στη Δράμα με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, κατά την οποία ανακοινώθηκαν δύο νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 1,5 εκ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Η πρώτη χρηματοδότηση είναι ύψους 1,2 εκ. € και αφορά στο έργο της αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του δρόμου από τον οικισμό Πλατανιά μέχρι τα όρια του νομού Ξάνθης στο Δήμο Παρανεστίου. Πρόκειται για έργο της Περιφέρειας που θα εκτελέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σε συνολικό μήκος 21 χιλιομέτρων της Εθνικής Οδού 14 Δράμας-Ξάνθης, από το σιδηροδρομικό σταθμό της Πλατανιάς μέχρι τα όρια του νομού Ξάνθης.

Η δεύτερη χρηματοδότηση είναι της τάξης των 300.000 € και πρόκειται για συμπληρωματικούς πόρους από το ΕΣΠΑ για το έργο της αντικατάστασης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Το έργο είναι του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και το είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ το 2017 για χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκ. €. Με τους συμπληρωματικούς πόρους, η συνολική χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται σε 2,5 εκ. €.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον κ. Παπαθεοδώρου, επισκέφθηκαν την περιοχή του Δήμου Παρανεστίου, παρουσία του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου, όπου έγινε ενημέρωση για τις εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας που θα πραγματοποιηθούν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας.

Παρασκευή 5 Αυγούστου- Σάββατο 6 Αυγούστου : Με αφορμή την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στις Λατρευτικές Συνάξεις και τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Κοινότητας Πύργων Δήμου Προσοτσάνης, των Κοινοτήτων Ποταμών και Εξοχής Δήμου Κ.Νευροκοπίου και της Κοινότητας Αδριανής Δήμου Παρανεστίου. Σε όλες τις εκδηλώσεις είχε συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Επίσης, συναντήθηκε στη Μικροκλεισούρα και στο Πέρασμα του Δήμου Νευροκοπίου, με την Πρόεδρο της Κοινότητας κα Μαρία Παυλίδου και τον πρώην Πρόεδρο κ. Σίμο Συμεωνίδη, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των ακριτικών αυτών οικισμών και δρομολόγησαν λύσεις.

Κυριακή 7 Αυγούστου: Παρακολούθησε τον Ποδοσφαιρικό Αγώνα Παλαίμαχοι Ηρακλή Αδριανής – Ηρακλής Αδριανής στο γήπεδο Αδριανής, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.