Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου: Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αχλαδιάς κ. Παναγιώτη Φωτιάδη, για τρέχοντα τοπικά θέματα.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου – Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου: είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα για θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου: Συμμετείχε, στο Γραφείο Δημάρχου Δράμας, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε σύσκεψη για τη δασοπυρόσβεση, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα κατασκευής δεξαμενής νερού 400 κυβικών και η τοποθέτηση 25 Κρουνών δασοπυρόσβεσης στην περιοχή του Κορυλόβου και αποφασίστηκε η σύνταξη σχετικής μελέτης ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση.

Συμμετείχε, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μικροχωρίου κ. Ισαάκ Ζορμπίδη και το μέλος της Τοπικού Συμβουλίου κα Γεωργία Τζαβέλη, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία της Παιδικής Χαράς του Μικροχωρίου σε «Παιδική Χαρά Χρήστος Κυριακίδης» στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντιδημάρχου Δράμας.

Παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, μαζί με τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Γρούβα, του Τεχνικού Διευθυντή των Αγώνων κ. Χρήστου Κηπουρού και του Πρόεδρου του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Γεωργίου Φλώρου, όπου έγινε ανακοίνωση-παρουσίαση της ανάληψης του «Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών-Γυναικών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί, στο Παρανέστι, από τις 24 έως 26 Ιουνίου 2022, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, με ταυτόχρονα τουριστικές προεκτάσεις, γιατί θα συμμετέχουν πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου: Απηύθυνε χαιρετισμό στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών, από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Δράμας.

Παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στο Γραφείο του Δημάρχου Δράμας, μαζί με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Δράμας κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, την Πρόεδρο της Ένωσης Κυριών κα. Αλίκη Τσιαμούρα, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιο Πούλιο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών κα Πολύνα Μπανά, σχετικά με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν δωρεάν σεμινάρια γυναικείας αυτοάμυνας, εκπαιδευτικές-σχολικές δράσεις, έκθεση ζωγραφικής, λογοτεχνική βραδιά, επιστημονική διάλεξη. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης ευαισθητοποίησης «Πες την με το όνομά της: Γυναικοκτονία».

Συμμετείχε, μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, σε συνάντηση εργασίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Οι χρηματοδοτήσεις εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προς το Νοσοκομείο Δράμας ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 12 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση εντός και εκτός του Νοσοκομείου (ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και αρχίζει η τοποθέτηση του ειδικού κελύφους), την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και φαρμακευτικού υλικού, την υγειονομική αναβάθμιση και την εκπόνηση επιμέρους μελετών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πανδημία και την καθοριστική συμβολή της Π.Ε. Δράμας για την αντιμετώπισή της.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου: Κατέθεσε στεφάνι, μετά από την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης-προσκλητήριο νεκρών, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Δράμας (Α’ Νεκροταφείο), ενόψει του Ψυχοσάββατου, υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά τους Αγώνες του Έθνους. Αιωνία αυτών η μνήμη.

Επισκέφθηκε την Κοινότητα Πύργων, μαζί με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κωνσταντίνο Τσάνη, όπου έγινε μία επιτόπια αυτοψία – καταγραφή τοπικών προβλημάτων και δρομολογήθηκαν λύσεις.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου: Παρακολούθησε και απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα «Για τον Τουρισμό στο Νευροκόπι», στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Κ. Νευροκοπίου, την οποία διοργάνωσε ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κ. Νευροκοπίου. Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν γενικά επιστημονικά θέματα για τον τουρισμό και τη συμβολή του στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και την ταυτότητα μίας περιοχής και ειδικότερα, για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή του Λεκανοπεδίου του Κ. Νευροκοπίου, λόγω της σπάνιας ομορφιάς του και της πλούσιας ιστορίας του. Από την πλευρά της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., η αρμόδια υπάλληλος για θέματα τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κα Πάττυ Κωνσταντινίδου, σε διάλεξή της, ανέπτυξε το θέμα «Τοπική Κοινωνία και Τουριστική Ανάπτυξη».