ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»

 

 

Ημέρα μνήμης, την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019 τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στον Εθνικό Ήρωα Εμμανουήλ Παπά Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης 1821, στο ομώνυμο χωριό των Σερρών πρώην (Δοβίστα) . Την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νικόλαος Σμολοκτός με την ιδιότητα του Γενικού Συμβούλου της ΑΣΠΕ για να καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά.

Η ΑΣΠΕ πιστεύει ότι η εμβληματική μορφή του ήρωα Εμμανουήλ Παπά καθόρισε με τον αγώνα του την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Τουρκικό ζυγό, αφενός μεν έδωσε την ζωή του, αφετέρου άφησε παρακαταθήκη έντιμου και αγωνιστή οικογενειάρχη, υπέρ πολύτεκνος με οκτώ αγόρια και τρείς θυγατέρες, που όλη η οικογένεια του θυσιάστηκε για την ελευθερία του Γένους των Ελλήνων.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γίνεται επιτακτική η ανάγκη να έχουμε ως παράδειγμα τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά για να επιλύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα στην Πατρίδα μας που αποτελεί «ωρολογιακή» βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο του ομωνύμου Δήμου κ. Νότα Δημήτριο και τον Πρόεδρο της ομώνυμης Κοινότητας κ. Πάνου Γεώργιο για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν για να συμπεριληφθεί η ΑΣΠΕ στους φορείς που θα καταθέσουν στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Σμολοκτός Νικόλαος

Ο Γενικός Γραμματέας

Στάικος Αντώνιος