Στο χώρο του παλιού Δημαρχείου του Δήμου Δράμας λειτουργεί από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα να μπορούν να επισκεφτούν ένα χώρο στο κέντρο της πόλης και όχι το Νοσοκομείο. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και από τα νέα μέτρα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, ενώ πρόκειται για μια κίνηση που είχε συμβεί και κατά την περίοδο του πρώτου lockdown την περασμένη άνοιξη.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τα μέτρα που κοινοποίησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) για την ασφάλεια του αίματος έναντι της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό COVID-19 προβλέπεται και η διοργάνωση αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείων. Η Ν.Υ. Αιμοδοσίας Δράμας μπορεί να διοργανώσει αιμοδοσία εκτός του νοσοκομείου σε στεγασμένο χώρο με τις φορητές καρέκλες αιμοδοσίας που διαθέτει.

Ο Δήμος Δράμας, κατόπιν συνεργασίας του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα, μεταξύ άλλων, προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου και του διευθυντή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Σπύρου Τουρτούρη, ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιούνται αιμοληψίες σε καθημερινή βάση από τις 8.30 π.μ. μέχρι και 13.30 μ.μ. και από προσωπικό του νοσοκομείου Δράμας στο χώρο του τμήματος Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας/ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δράμας, στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2521350331.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2521021906 και 2521025527 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες».

Σε σχετική ανάρτηση ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

Από την Δευτέρα 16/11/2020 στο παλιό Δημαρχείο Δράμας λειτουργεί μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Με 5 λεπτά παρουσίας ο καθένας μας, σώζουμε ζωές… Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην συγκέντρωση αίματος. 5 λεπτά που αξίζουν μια ζωή… Όλοι μαζί μπορούμε».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της δημόσιας υγείας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, σε ανάρτησή του, επεσήμανε:

«Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε άψογα με το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που κοινοποίησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τον κορωνοϊό προβλέπεται η διοργάνωση αιμοδοσίας εκτός Νοσοκομείου.

Αποφασίσαμε με τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας να πραγματοποιούνται καθημερινά αιμοληψίες από τις 8.30 με 13.00 στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο ισόγειο του παλιού Δημαρχείου από τις 16.11.2020.

Είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, για να στηρίξουμε το έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Ας αγκαλιάσουμε και ας στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή για να προσφέρουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό, που σώζει ζωές.

Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Σε αυτή την κρίση που διανύουμε είμαστε και προχωράμε όλοι μαζί».