ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 17ης ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

 

 

Στο πλαίσιο της 17ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί της ίδιας ημέρας έγινε εθελοντική αιμοδοσία στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου, στο χώρο του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας.

Στη δράση, η οποία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τ.Δ. Δράμας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Δράμας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας, το Τμήμα Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δράμας, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Δράμας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «Η ΔΡΑΣΗ».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Δράμας κ. Μηνάς Σκάρλιος ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά οι εθελοντές Αστυνομικοί – μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας. Είμαστε εδώ για να συμμετέχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στo πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίαw Εθελοντών Αιμοδοτών, προσθέτοντας: «Όλοι μαζί είμαστε εδώ με μεγάλη χαρά να δώσουμε αίμα».

Ο κ. Σκάρλιος σημείωσε πως δίνοντας αίμα, ουσιαστικά αποδεικνύουμε έμπρακτα και ως αστυνομικοί ότι είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας με ανιδιοτέλεια, με προσφορά και αγάπη προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπό μας. Σκοπός της εθελοντικής αυτής αιμοδοσίας, είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες αίματος, έτσι ώστε να μπορεί το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, και το Τμήμα Αιμοδοσίας να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει πραγματικά ανάγκη και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα άτομα με μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.α. και τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες οι παθόντες από τροχαία ατυχήματα, παρουσιάζουν αύξηση». Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο, νομίζω ότι αξίζει να έρθουμε εδώ στο ισόγειο του παλιού δημαρχείου και να δώσουν όλοι οι συμπολίτες μας αίμα. Με σύνθημα: “Δίνω αίμα, δίνω ζωή”».