Μια ακόμη διαμαρτυρία για την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων λίγα μέτρα μακριά από την προτομή του πρώην Δημάρχου Δράμας Θεόφιλου Αθανασιάδη έρχεται να προστεθεί σε όσες προηγήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι, μετά την Πανπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας, και η Εταιρεία Δραμινών Μελετών με επιστολή της που έδωσε στη δημοσιότητα, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων ακριβώς μπροστά από την προτομή του Θεόφιλου Αθανασιάδη.

Στην επιστολή της, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Γ.Κ. Χατζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ.Σ. Ιντζές, η Εταιρεία Δραμινών Μελετών αναφέρει σχετικά:

«Η Εταιρεία Δραμινών Μελετών με βαθύτατη θλίψη της παρακολουθεί το ανοσιούργημα, το οποίον επιχειρείται αυτές τις ημέρες εις βάρος του μνημείου του μάρτυρα Δημάρχου και πνευματικού ανθρώπου, Θεόφιλου Αθανασιάδη, ο οποίος προσέφερε υψηλότατες υπηρεσίες στην πόλη της Δράμας. Μολονότι, ηπειρωτικής καταγωγής, όμως εγκατασταθείς στη Δράμα, την αγάπησε τόσο, ώστε προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στον τομέα της παιδείας, της οικονομίας και γενικά της πνευματικής κίνησης της Δράμας. Κι αυτή την αγάπη του την πλήρωσε με τη θυσία του από τους βόρειους γείτονες στα μάτια των οποίων αποτελούσε κάρφος. Παρακαλεί θερμά η Εταιρεία Δραμινών Μελετών τους υπευθύνους που επιλέξανε τον ιερό αυτό χώρο για να τον μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο, να άρουν πάραυτα την απόφασή τους.

Έχουν χρέος όσοι κατά καιρούς κυβερνούν αυτό τον τόπο, να σέβονται την ιστορία του τόπου και να τιμούν σεμνά όλους εκείνους που τον καθαγιάσανε με το αίμα τους».