ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα «Σχετικά με την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Νευροκοπίου» κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Το Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου είναι μια μονάδα υγείας που εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους του ορεινού δήμου Νευροκοπίου, ένα Δήμο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δύσκολη πρόσβαση στη Δράμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης στο Δήμο δραστηριοποιούνται λατομεία και καλείται το Κέντρο Υγείας να αντιμετωπίσει τα εργατικά ατυχήματα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το Κέντρο Υγείας είναι διασυνοριακό. Καθημερινά διέρχονται από το Δήμο επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά και από τη Βουλγαρία.

Το Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου δεν έχει παιδίατρο, βοηθό μικροβιολόγου και τεχνολόγο ακτινολόγο, ειδικότητες που προβλέπονται από το οργανόγραμμά του. Υπάρχει ανάγκη τουλάχιστον και από 1 οδηγό ασθενοφόρου γιατί, έχοντας 3 οδηγούς, δεν έχουν 24ωρη κάλυψη για διακομιδές ασθενών.

Παλαιότερα στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου πρόσφεραν επικουρικά τις υπηρεσίες τους, μια φορά την εβδομάδα γυναικολόγος, ΩΡΛ και χειρουργός (από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας) κάτι που δεν συμβαίνει πλέον και έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής. Μας έχει αναφερθεί και το γεγονός ότι γιατροί του Κέντρου Υγείας κάνουν εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με αποτέλεσμα τις ημέρες αυτές να μην καλύπτεται το Κέντρο Υγείας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας, όπως αυτές ορίζονται στο οργανόγραμμά του, και σε τι χρονικό ορίζοντα θα ολοκληρωθεί;
  2. Ποια είναι η παρούσα κατάσταση σε υλικοτεχνική υποδομή και ποιες οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στο μεγάλο φορτίο περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θεωνάς Ιωάννης

Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)

Μορφίδης Κωνσταντίνος

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Σταματάκη Ελένη

Συρίγος Αντώνιος