ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνυπέγραψε με άλλους 44 Βουλευτές, ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος τηλεκπαίδευσης σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χάρη Μαμουλάκη, έχουν παρέλθει 27 ημέρες από την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ που προέβλεπε την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσους μαθητές εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες και πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων από όλη την Ελλάδα ότι τα παιδιά τους, δεν παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Με δεδομένο ότι η παιδεία αποτελεί δημόσιο αγαθό στο οποίο πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση, με σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας, ερωτάται, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας, ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε πόσα σχολεία εφαρμόζεται το μέτρο της τηλεκπαίδευσης, ποιες ανάγκες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό καλύπτει το Υπουργείο Παιδείας, πόσοι καθηγητές διατέθηκαν για την εκπαίδευσή τους κ.α.