ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, για το άμεσο κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, μεταξύ των οποίων και αυτό του Νευροκοπίου αλλά και την προώθηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου των υπαλλήλων.

Η σφράγιση 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη τη χώρα αποτελεί εξέλιξη ξεκάθαρα αρνητική και προβληματική για τους πολίτες και τους εργαζόμενους, αναφέρουν οι Βουλευτές στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη.

Όπως επισημαίνουν η πρόσβαση των πολιτών σε κάποιο υποκατάστημα άλλης πόλης είναι αφενός μεν δαπανηρή, αφετέρου δε, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν στην μετακίνηση των πολιτών στην παρούσα συγκυρία, αδύνατη, ιδίως δε για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αφού απαιτείται η κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου.

Παράλληλα, συμπληρώνουν, η σφράγιση 41 υποκαταστημάτων της μεγαλύτερης και ιστορικότερης Τράπεζας στην Ελλάδα, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, γεννά ερωτηματικά σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με την υπόσχεση «απογείωσης» της οποίας εξελέγη Κυβέρνηση η Ν.Δ.

Τέλος, οι τραπεζοϋπάλληλοι των καταστημάτων που κλείνουν χάνουν την οργανική τους θέση και τίθενται στην διάθεση της Διεύθυνσης Προσωπικού, διατρέχοντας τον κίνδυνο μετακίνησης ακόμη και εκτός της περιοχής κατοικίας τους.

Μα βάση τα παραπάνω οι Βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό, με ποιο τρόπο θα αποτρέψει την συρρίκνωση της ΕΤΕ και το κλείσιμο όλων αυτών των υποκαταστημάτων.