ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε με άλλους 45 συναδέλφους του Βουλευτές, ερώτηση του τομεάρχη ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση, σχετικά με τις καταγγελίες για πρωτοφανή φαινόμενα λογοκρισίας σε βάρος δημοσιογράφων της ΕΡΤ από την διοίκηση, με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στα νησιά και την αστυνομική βία κατά των κατοίκων.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η ΠΟΣΠΕΡΤ, το δευτεροβάθμιο σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι κατέβηκε ιστοσελίδα της ΕΡΤ Βόρειου Αιγαίου της ανάρτησης με τίτλο «Ανθρώπινη ασπίδα εναντίων ΜΑΤ – Στα λιμάνια και τους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου» καθώς και ότι έχει δοθεί εντολή προς τους προϊστάμενους των περιφερειακών σταθμών και τους δημοσιογράφους τους, ώστε οποιαδήποτε δημοσίευση υπάρχει να μην αναρτάται ελεύθερα, αλλά να στέλνεται πρώτα στον αρμόδιο προϊστάμενο ενημέρωσης της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΡΤ για έλεγχο!

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ παρενέβη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της 26/2/2020, ώστε να μη γίνει απευθείας σύνδεση με δημοσιογράφο που ήταν έτοιμη να κάνει ρεπορτάζ με δηλώσεις του δημάρχου Δυτικής Λέσβου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν στην ερώτησή τους, ότι η εποπτεία της ΕΡΤ απευθείας από τον Πρωθυπουργό καθιστά ακόμα σοβαρότερα τα καταγγελλόμενα φαινόμενα λογοκρισίας και ζητούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Στ. Πέτσα, να αποσαφηνίσει εάν ισχύουν οι καταγγελίες καθώς και εάν έχει προβεί σε ενέργειες για τον καταλογισμό τυχόν υπηρεσιακών ευθυνών σε στελέχη και μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ.